Zelf naanbrood maken Recept WordFit

 

Hey WordFit'er,

 

 

Als je al eens in Centraal- en/of Zuid-Azië bent geweest, ken je het ongetwijfeld...


Naanbrood.


In die regio van de wereld eten ze bij zo goed als alles naanbrood.


En dat is niet toevallig...


Het is namelijk super makkelijk om te bereiden


Je hebt maar enkele ingrediënten nodig en je hebt zelfs geen oven nodig om het brood te bakken. Dat kan namelijk gewoon in de pan.

 

We laten je niet langer in 'spanning'...


Hieronder vind je het recept terug van naanbrood.


Probeer het zeker maar eens uit.

 

 

Zelf naanbrood maken Recept WordFit Lifecoaching

90 minuten

4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten

  • 250 gram bloem

  • 2 el volle yoghurt

  • Een half zakje gist (3,5g)

  • 1 tl suiker

  • 1tl zout

  • 1/2 tl bakpoeder

  • 140ml melk, opgewarmd tot warm, niet kokend

  • Plantaardige olie

 

Bereiding

  • Doe de bloem in een grote kom.

  • Maak een kuiltje en doe daar de olie, yoghurt, gist, suiker en bakpoeder in.

  • Doe zout langs de rand van de bloem en begin te mengen.

  • Laat alles door je vingertoppen gaan tot je de consistentie van grof broodkruim hebt.

  • Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en kneed deze erdoor, tot het deeg wat samenhangend is.

  • Bebloem je werkblad en stort je deeg uit.

  • Het deeg is nu nog erg plakkerig, maar, zal als je het kneedt in een samenhangende, elastische bal veranderen.

  • Als dit gebeurd is vet je je handen in met wat olie, rol je het deeg in een bolletje en zet je het in een afgedekte kom op een warme plek tot het gerezen is. 

  • Wacht een uurtje.

  • Verdeel daarna het deeg in 6 tot 8, ongeveer gelijkmatig verdeelde, stukken.

  • Doe opnieuw wat bloem op je werkblad en rol elk stukje deeg met een deegroller uit tot ze de ovale vorm van naanbrood hebben.

  • Verwarm nadien een pan op een medium vuur. 

  • Bak de broden één voor één aan beide kanten in de hete pan.

  • Van het moment dat er luchtbellen ontstaan, kun je de naan omdraaien.

  • Klaar...

 

 

 

 

 

Smullen maar... Laat het smaken!

 

 

Heerlijk met...


Je kan naanbrood bij zo goed als alles eten.

Denk bijvoorbeeld aan een curry. Bijvoorbeeld een curryquinoa met scampi's.

HIER vind je een recept van nog een andere curry, eentje met kikkererwten.

Of naanbrood is ook heerlijk met Indische Dahl. Dat is een typisch Indisch gerecht op basis van linzen en heel wat kruiden.

Topcombinaties...

 

Maar je kan er natuurlijk ook gewoon wat volle Griekse yoghurt en, als je er fan van bent, een beetje fijngesneden koriander bijdoen.

Geen fan van koriander? Fijngesneden peterselie kan bijvoorbeeld ook perfect.

 

Of met wat zelfgmeaakte hummus of een tapenade van zongedroogde tomaten erbij scoor je ook altijd...

 

En ja, als je eens wil zondigen kan je de laatste stukjes ook gewoon besmeren met wat choco ;-)

 

 

 

Lekker lunchen

Ontvang je gratis versie van het E-book "Lekker lunchen".

Ontvang nuttige tips en advies, speciaal voor jou.

 

 

Ook interessant...