Misschien vraag je je wel af...

 

"Wie zit er nu eigenlijk achter WordFit?"

 

Om je al een idee te geven kan je misschien even onderstaande video bekijken.

Daarin geeft ik, Fré(déric) Heylen, al wat inzicht in datgene ik vanaf het begin in 2011 met WordFit voor ogen heeft.

Deze video dateert van mei 2014.

 

Even opnieuw de tijd in...Practice what you preach...

Fitheidscoach Fré Heylen WordFit

Als je anderen wil inspireren en motiveren is het belangrijk zelf het goede voorbeeld te geven...

Om je gezond, energiek en dus fit te voelen zijn vier aspecten belangrijk.
Die probeer ik dan ook zelf zoveel als mogelijk toe te passen.

Regelmatig bewegen. Dat heb ik al heel m'n leven gedaan. Soms zo erg dat mijn moeder er gek van werd...

Zo zie je me hier voetballen (op mijn witte kousen, ik zal het er maar op steken dat dit 'so 90's' was) tijdens het feest voor mijn plechtige communie. M'n feestelijke tenue uitgetrokken om te kunnen 'ravotten'...

Gezond eten en voldoende rust en ontspanning nemen deed ik niet altijd. Ik ging als puber vaak tot in de late uurtjes uit en in het middelbaar at ik na school regelmatig een heel pak koeken op. Om maar enkele voorbeelden te noemen. 

En ja, ik eet nog altijd graag frietjes van de frituur. Moet zeker kunnen, vind ik. Daarnaast ga ik ook nu af en toe nog wel eens een feestje bouwen. Altijd leuk, het leven vieren met familie en/of vrienden.

Je leeft tenslotte maar één keer en genieten is volgens mij het allerbelangrijkste dat er bestaat. Al kwam ik er doorheen de jaren wel achter dat het belangrijk is om alles zoveel mogelijk bewust en met mate te doen. Met niets overdrijven...

Een vierde aspect is de mindset... Je mag nog regelmatig bewegen, gezond en gevarieerd eten en jezelf voldoende rust/ontspanning gunnen. Als het dan tussen je twee oren niet goed zit, ga je je waarschijnlijk nog niet goed gezond en energiek voelen.

 

Met een klein hartje


In 2011 begon ik al met wat vrienden en kennissen te begeleiden. Te trainen. Ik waagde uiteindelijk dan ook de 'grote sprong'... Ik gaf mijn job als autoverkoper (rare keuze als je weet dat ik van opleiding Bachelor Lichamelijke Opvoeding ben) op om mijn droom na te jagen. Ik startte met WordFit.

Eerst begon ik mensen te begeleiden aan huis. In het begin begeleidde ik mensen enkel en alleen bij het sporten. Maar ik kwam er al snel achter dat dit vaak niet voldoende is als je je fit wil voelen. Ik ging me dan ook meer en meer verdiepen in zaken als ademhaling, slaap, voeding en mindset.

Personal training evolueerde dan ook naar personal coaching. Dit deed ik oorspronkelijk in de regio rond Heist-op-den-Berg. Sinds begin 2016 begeleid ik ook mensen in de WordFit-studio in Bouwel (Grobbendonk). 

Dus als jij het gevoel hebt wel wat assistentie te kunnen gebruiken in het aanpassen van je huidige levensstijl, dan begeleid ik ook jou met alle plezier.

 

Na een tijdje online coaching


Door het volgen van de opleiding tot orthomoleculair voedingsconsulent (tekorten opvullen door voedingssupplementen) kwam ik voor mezelf tot de constatatie dat je al een heel eind komt door gewoon gezond en gevarieerd te eten. Met zoveel mogelijk natuurlijke en onbewerkte producten. Stilaan begon ik al mijn kennis daarover in een ‘plan om gezond te leren eten’ te gieten. Zo ontstond het WordFit-voedingsplan.

Eerst bood ik deze foodcoaching enkel aan bij mensen die ik persoonlijk begeleidde aan huis. Maar er kwamen meer en meer vragen van mensen uit gans Vlaanderen om begeleid te worden. Dit kwam doordat ik bij het begin van de oprichting van WordFit al snel was begonnen met het lezen van wetenschappelijke onderzoeken en deze ging herschrijven in vlot leesbare artikels. Die info ging ik delen op de Facebook-pagina van WordFit. Ondertussen heeft die pagina meer dan 21.000 volgers...

 

Meer dan foodcoaching


Door het grote succes van het online WordFit-voedingsplan begon ik ook alle andere kennis die ik aanbood in de personal coaching in andere online begeleidingsprogramma’s te gieten.

Zo ontstonden:

  • het Weg met die Rugpijn-programma
  • het BBB-programma voor een steviger lichaam 
  • het Fit to Run-programma om je loopprestaties te verbeteren.

Al die info kreeg dan, in 2014, uiteindelijk vorm in het Voel je goed in je Vel-programma.

Op 1 november 2016 kwam er ook een online 'Relaxatie'-programma bij. 

 

In een ander jasje...


Alle hierboven aangehaalde online coachingstrajecten waren stap-per-stap plannen.

Maar omdat ik meer en meer de feedback kreeg van mensen die één van deze online coachingsprogramma's volgden dat ze bijvoorbeeld na 3 weken al geholpen waren geweest met info die ze nu na 3 maanden meekregen, begon ik na te denken over een andere aanpak

Sinds het voorjaar van 2019 is er een WordFit-academie waarin mensen op hun eigen tempo aan de slag kunnen met info waarmee ze het hardst geholpen zijn. Elke mens is nu eenmaal anders. Ik wilde niet langer 'éénheidsworst' aanbieden. In combinatie met online coachingcalls, waardoor ik de begeleiding echt kan afstemmen op die bepaalde persoon, leidt dit tot uitstekende resultaten waarbij mensen echt meer uit hun leven halen en zich gewoon veel beter in hun eigen vel gaan voelen.

In het najaar van 2019 bracht ik ook m'n eerste boek 'Fit zonder fitness, de handleiding voor een leven vol goesting en energie' uit. 

 

Gratis inspiratie

Fitheidscoach Fré Heylen WordFit

Geen zin om te betalen voor m'n boek of coaching? Perfect OK. Laat je dan maar gewoon inspireren.

Voor gratis tips en advies kan je:


Ondertussen zijn we op de 2 hierboven genoemde social media-kanalen al met meer dan 25 000 mensen die zich graag laten inspireren om gezonder, energieker en dus fitter door het leven te gaan.

 

Zit je met een vraag?

Me gewoon iets melden?

Of heb je een leuk idee of zin om samen te werken

 

Laat zeker even van je horen door hieronder het formulier in te vullen.

 

Ik hoop alvast dat ook jij het maxiale uit je leven kan halen.

Je hebt er tenslotte maar 1...

 

 

Gezonde, energieke en dus fitte groeten,


Frédéric Heylen

 

 

Contactformulier