Jij wil jouw bedrijf toch ook laten floreren? Dit kan met ons Vitaal bedrijf-programma! 

In Vlaanderen kost het in dienst nemen van een werknemer best wel wat geld. Maar als die werknemers gemotiveerd is, betroken bij het bedrijf en zich goed in zijn of haar vel voelt, betaalt een werknemer zichzelf terug. Dit is natuurlijk helemaal anders met een zieke werknemer... 

Wil jij investeren in het humane kapitaal van je bedrijf? Lees dan zeker verder en ontdek meer over ons Vitaal bedrijf-programma.

Juist diegene die nog niet bezig zijn met hun gezondheid meekrijgen...

Het Vitaal bedrijf-programma dat we uitrollen binnen uw bedrijf gaat veel verder dan het feit dat we enkel komen sporten met de werknemers. Al vormt ook dat een mogelijkheid. Maar hiervoor werken we meestal samen met externe partijen.

Probleem is dat als je bijvoorbeeld een tafeltennistornooi organiseert tijdens de middagpauze of je roept op om met z'n allen de Mont Ventoux te gaan beklimmen, dat je hiervoor meestal vooral de reeds sportieve mensen meekrijgt... En niet diegenen die je zou 'moeten' bereiken.

Daarom anders...

Als we het Vitaal bedrijf-programma uitrollen binnen uw bedrijf pakken we het anders aan. We beginnen met een screening van de werkplek en bedrijfssituatie.

Daarna gaan we meestal eerst aan de slag met het leiderschapsteam en afdelingshoofden. Op die manier zetten we al iets in gang zonder dat de mensen op de werkvloer er iets van opmerken. Dit om te vermijden dat er bij de werknemers een zekere terughoudendheid met bepaalde vooroordelen optreden.

Neen, we rollen dus  een programma uit dat stap per stap doorheen alle geledingen van het bedrijf zijn insteek vindt. Het uitgangspunt van het Vitaal bedrijf-programma is dan ook te streven naar een organisatie die gaat functioneren als een complex adaptief systeem. Zoals een school vissen of een zwerm vogels... Alle neuzen in dezelfde richting!

We focussen daarbij meer op het aanpassen van de relaties die de werknemers hebben met zichzelf, collega's en het bedrijf zelf. We zetten dus heel erg in op de veranderingsbereidheid en het opbouwen van een dynamische cohesie

Doelstellingen

Bedrijven

Het Vitaal bedrijf-programma gaat verder dan de sturing op gezondheid... Het heeft een positieve invloed op onder andere volgende zaken:

 • Verhoogde betrokkenheid met het bedrijf
 • Persoonlijke autonomie van de werknemers
 • Afgenomen werkverzuim
 • Verhoogde productiviteit

Kortom, het behouden en opbouwen van het humaan kapitaal van het bedrijf.

Enkele voorbeelden van workshops/infosessies

 • Sterke eigenschappen (krachten koppelen aan taken of goed doel)
 • Positieve werkidentiteit (zingeving, betrokkenheid, voldoening)
 • Volg de leider (stemming kanaliseren, autonomie managen)
 • Efficiënt-effectief (stress, work-life-balance, start-stop-overhead, triggers & gewoonten, single-tasken, structureren, plannen, doen)
 • Verantwoord verplaatsen (tillen, dragen, duwen, trekken)
 • Belang van rust (ademen, slapen, invloed op wilskracht) ; zie foto
 • Basis- en vervolgworkshop voeding 

We bieden een totaalconcept aan waarbij we bepaalde sleutelfiguren binnen uw organisatie trainingen geven en zo opleiden tot vitaliteitsmanagers. Ons Vitaal bedrijf-programma gaat dus veel verder dan vele bestaande beweegprogramma's voor bedrijven!

Bent u bedrijfsleider of HR-manager? Neem zeker contact met ons op, dan komen we graag bespreken hoe we uw medewerkers en uw bedrijf weer topfit krijgen. 

NOOT: Het Vitaal bedrijf-programma betreft een samenwerking tussen Hans Van den Brande en Frédéric Heylen.