Hey WordFit'er,

 

Binnenkort is het weer zo ver… Kerst en Nieuwjaar! Om te vermijden dat de rits van het kleedje dat je wou gaan dragen onverbiddelijke weigert te sluiten, geeft WordFit je alvast enkele tips.

- Snack niet 's ochtends. Onderzoekers van het Fred Hutchinson Cancer Research Center kwamen er achter dat obese vrouwen die tussen het ontbijt en de lunch enkele snacks aten, op een jaar tijd zo'n vier procent minder gewicht verloren dan vrouwen die konden wachten tot de lunch. Tot zover het excuus 'die calorieën verbrand ik later nog wel'.

- Hou je mond dicht. En niet alleen om de kans te verkleinen dat er eten in terechtkomt maar vooral omdat je meer afvalt wanneer je niemand vertelt dat je een dieet volgt. Onderzoekers van de New York University vonden uit dat wie erkenning krijgt van zijn omgeving door te vertellen dat hij op dieet is, zijn missie al deels als geslaagd beschouwt. En het dus al heel wat minder strikt neemt met dat dieet.

- Je doet er goed aan minstens twee liter water per dag te drinken: wanneer je maag vol water zit, ben je minder geneigd naar een snack te grijpen. Bovendien hydrateert het water je huid, waardoor je jonger en gezonder lijkt.

- Probeer zoveel mogelijk suiker én nepsuiker uit je dagelijkse voeding te schrappen. De kunstmatige zoetstoffen geven alleen maar meer zin in calorierijk en suikerrijk eten.

- Om je zin naar snoepjes en snacks te verminderen, eet je best drie grote of vijf kleine maaltijden per dag. Onregelmatig eten doet je bloedsuikerspiegel dalen, waardoor je nood krijgt aan snelle suikers en vetten.

- Slaap voldoende, want een slaaptekort beïnvloedt de hormonen in je lichaam die je eetlust opwekken en aangeven wanneer je genoeg gegeten hebt. Anders gezegd: wie maar vijf uur per nacht slaapt, heeft meer honger en is minder snel voldaan.

 

Alvast veel succes met fit worden! Wil je hulp op weg naar een gezondere, energiekere levensstijl? Dat kan via het 'Voel-je-goed-in-je-Vel'-programma waarmee ook jij leert te bruisen van energie.

 

Fitte groeten,

Frédéric Heylen, uw fitheidscoach

 

Lees ook:

 

 

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar