U bent hier

Bewegen

In de WordFit-levensstijl heeft bewegen uiteraard een belangrijke plaats. Maar er is zoveel (foute) informatie beschikbaar… Wat kan je nu juist allemaal geloven en wat niet? In deze blog geef ik tips die je op weg helpen naar een actievere levensstijl.

 

Niet bewegen is niet goed. Te veel bewegen zeker ook niet… Maar vooral verkeerd bewegen is slecht!

Veel van de info die je hier vindt komt uit het online BBB-, Fit to Run- of Weg met die Rugpijn-programma.

Wil je tips over de 3 andere aspecten van fit worden? Deze vind je hier:

  

 

Bewegen

De Rocker is een heel geschikte oefening om te leren neutraal te blijven in je onderrug. Het is belangrijk hiermee zoveel mogelijk bezig te zijn… Als je rechtstaat, als je zit maar dus ook tijdens het uitvoeren van spierverstevigende oefeningen. Daarnaast leer je er ook mee om vanuit je bekken te bewegen!

Bewegen
Een lunge is makkelijk uit te voeren maar je versterkt er wel zo goed als al je beenspieren mee. Ontdek hier hoe je deze spierverstevigende oefening uitvoert. Met enkele varianten op hetzelfde thema ;-)
Bewegen
Vele mensen ervaren de 'Cobrastretch als 'aangenaam'. Wel is het hierbij belangrijk goed te luisteren naar je lichaam. Pijn is nooit goed... Dus als je klachten ervaart, stop je er meest mee. Ontdek hier meer over deze stretchingsoefening voor je rug.
Bewegen
De oefening die je hier meekrijgt wordt ook wel eens de 'Superman' genoemd. Een andere benaming is de Birddog. Daarin herken je zowel 'bird' als 'dog'... En jawel hoor. Deze 2 dieren ga je direct herkennen als je deze spierverstevigende oefening uitvoert. Ga jij er mee aan de slag?
Bewegen
In plaats van jezelf slap en zonder energie de winter door te sleuren, dagen we je uit om mee te doen aan onze #pompchallenge. Bedoeling is om elke ochtend en elke avond 10 maal te pompen. Dit gedurende de maanden december en januari. Dit om sterker de winter uit te komen... Doe jij mee?
Bewegen

Het uitvoeren van push-ups (of zoals we in Vlaanderen wel eens zeggen: 'pompen) verstevigt zo goed als je ganse bovenlichaam. Als je denkt dat jij niet kan pompen... Je krijgt hier ook een iets makkelijkere vorm mee!

Bewegen

Regelmatig mag ik, Fré Heylen (ook uw fitheidscoach en gezicht van WordFit), wat dingen uittesten. Zoals hier de nieuwste loopschoenen van Adidas: de Ultra Boost. Ontdek in de toegevoegde video waarom dit een goede loopschoen is! Of misschien is het toch geen goede...?! Ontdek het hier.

Bewegen
Te veel mensen trainen te veel! En eigenlijk kan je er met een makkelijk trucje achter komen of je een bepaalde dag beter niet traint. Ontdek in het YouTube-filmpje dat je hier in dit blogartikel vindt.
Bewegen

In een fitte levensstijl draait het eigenlijk om het zoveel mogelijk nastreven van een (gezond) evenwicht. Ook tussen wat je opneemt en wat je verbruikt. Maar het is wel zo dat elke vorm van 'extra bewegen' al een positieve invloed heeft op je gezondheid. Ik vraag me af wat jij doet om net dat ietsje extra te bewegen...

Bewegen
Lopen kan natuurlijk bijdragen om fitter te worden... Maar dan is het, naast bijvoorbeeld correct bewegen en je lichaam goed voorbereiden op de niet te onderschatten impact van lopen op je lichaam, belangrijk om te weten welk schoeisel je best draagt. Ik testte de Brooks Glycerin 13 uit...

Pagina's

ONLINE COACHING

De uniek uitgewerkte ONLINE BEGELEIDINGSPROGRAMMA'S helpen jou je doel te bereiken. Op je eigen tempo! Wil je je algemeen fitter worden, efficiënter en sneller lopen of je ganse lichaam verstevigen? Je rugpijn aanpakken? Gezond leren eten en indien nodig gewicht verliezen? Dit kan! Schrijf je nu in voor één van de online begeleidingsprogramma's.

Ik wil hierover meer info »

GETUIGENISSEN

Soms vinden mensen het nog wat raar om online begeleid te worden naar hun doel. Totdat ze zelf ervaren dat het werkt natuurlijk... Maar totdat ook jij je laat begeleiden kan het wel inspirerend zijn om ervaringen te lezen van mensen die je voorgingen. Lees de inspirende verhalen en ontdek hoe anderen geholpen werden door de uniek uitgewerkte online begeleidingsprogramma’s van WordFit!

Lees getuigenissen »

GRATIS EBOOKS

Download hier de GRATIS EBOOKS van WordFit. Ze bundelen heel wat nuttige en waardevolle info die je zeker gaat helpen. Alles heel duidelijk beschreven en dus heel goed te begrijpen. Ook werkt hetgene je gaat lezen motiverend en zet je aan tot actie! Alvast eerste stap naar een gezondere, actievere en dus fitte levensstijl.

Download nu (1 van) de gratis WordFit e-books »