Afvallen gaat vaak het beste als je een beetje minder gaat eten en vooral meer gaat bewegen.  Je kan beter calorieën verbranden dan ze niet te eten. Uit een onderzoek uitgevoerd door Amerikaanse onderzoekers blijkt dat je het meeste effect bereikt met vier cardiosessies van 30 minuten per week. Hun onderzoek verscheen in de Journal of Strength and Conditioning Research.

Hoe kwamen de onderzoekers tot deze conclusie?

Men onderzocht 80 mannen en vrouwen, allen met een leeftijd tussen 22 en 74 jaar. De mannen hadden een vetpercentage van 25 of hoger, de vrouwen een vetpercentage boven de 35. Allen hadden een zittende leefstijl. Meer info over de negatieve gevolgen hiervan vind je hier terug in een ander door WordFit geschreven artikel.

Terug naar het bovenvermelde onderzoek…

De proefpersonen moesten niet gaan diëten, wel gaan sporten. Een eerste groep van personen deed geen fysieke inspanningen (controlegroep), 20 anderen trainden gedurende een periode van 8 weken ongeveer 1 keer per week, nog 20 andere proefpersonen bewogen 2-3 keer per week, de laatste 20 trainden 4 keer per week of vaker. Een training hield in dat de personen die deel uitmaakten van het onderzoek 30 minuten achtereen aan cardio deden, op 70 procent van hun maximale hartslag.

Wat bleek er na 8 weken te zijn veranderd, als je kijkt naar de vetmassa van de proefpersonen?

De proefpersonen in de controlegroep kregen er tijdens de 8 weken een kilogram vet bij. De proefpersonen die 1 tot 3 keer per week trainden verloren twee kilo vet; de proefpersonen die per week 4 keer of vaker trainden verloren maar liefst 6 kilo vet.

Dit kan je ook aflezen in volgende grafiek:

Bron: National Center  for Biotechnology Information (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19826285)

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar