Vandaag wou ik eens over de 30km gaan… Het zijn er uiteindelijk 34 geworden. Ik had me goed voorzien. Water en gellekes (met snel opneembare suikers) bij, muziekske in de oren en vertrokken. Vol goede moed. Vorige week had ik er 28,5 gelopen dus over de 30km gaan zou me nu ook wel lukken. Al is het wel een eindje hoor… Zo meer dan 30 kilometer. Ik heb uiteindelijk de toer Bevel-Nijlen-Herenthout-Bouwel-Nijlen-Herenthout-Bevel gedaan. Serieus toereke hé.

Uiteindelijk heb ik er exact 3u over gelopen aan een gemiddelde snelheid van 11,3 km/u. Onderweg was m’n maximale snelheid (waarschijnlijk maar heel even) 14km/u. Waar zeg ik dat dit veel kans niet lang heeft geduurd? Omdat m’n gemiddelde hartslag uiteindelijk maar 154 was. Dat is niet super laag maar ook niet echt geweldig hoog.

Ik had wel één gelleke te weinig mee. Of zelfs 2. Ik had er één ingenomen na 40 minuten, dan nog een na anderhalf uur ongeveer. Maar ik had er dus maar 2 mee. Naar het einde toe voelde ik dat m’n suikerreserves echt wel uitgeput geraakten en begon ik de verzuring toch wel wat te voelen. Maar ja, achteraf recuperatiedrankske en m’n recoverykousen aan en dat komt wel goed!

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar