Gisteren zei Davy (waarmee ik samen de cursus Sportverzorger volg en die al enkele volledige triatlons achter de kiezen heeft) dat je best een maand voor een marathon nog eens een halve marathon loopt aan wedstrijdtempo. Dus voeg ik de daad maar bij het woord…

Ik heb er juist 21km en 100 meter opzitten. Ik ben er echt zo aan begonnen als ik aan een wedstrijd zou doen. Niet te snel beginnen. Rustig opbouwen en dan naar het einde toe, als je voelt dat je nog wat reserve hebt het tempo telkens opvoeren. En het ging weeral heel vlot. Ik voelde me goed. Ok, naar het einde toe toen ik het tempo echt wel serieus opvoerde heb ik paar keer tegen mezelf moeten zeggen: “Komaan, gaan!” en me ingebeeld dat ik aan het lopen was tussen een mensenmassa die me aan het aanmoedigen was. De laatste 2 kilometer heb ik ook wel redelijk dikwijls op m’n horloge gekeken om te zien hoe ver het nog was… Dus tja, dat geeft wel aan dat ik voor m’n gevoel aan ’n stevig tempo aan het lopen was.

Uiteindelijk kwam ik uit op een gemiddelde snelheid van 12,95km/u. M’n eindtijd was 1u 37min en 48 sec. Dat was toch zeker een 2,5 minuut rapper dan bij de halve marathon van Heist Loopt. Ok, dat was wel op een zwaarder parcours maar daar stond ook echt publiek me aan te moedigen en moest ik bv. zelf ook niet constant op m’n horloge zien om te zien hoe ver het nog was. Uiteindelijk ben ik wel tevreden over m’n tempo dat ik vandaag heb gelopen. Komt goed! Nog een maand te gaan voor Istanbul.

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

 



 

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar