Vandaag 14km gelopen op 1u 15min. Dat komt algemeen gezien neer op 11,1km/u. Ik heb tussendoor 10 maal een 20-tal seconden heel goed doorgelopen. Gespurt zeg maar… Al moet ik als ik aan spurten denk automatisch aan bliksemschicht Usain Bolt denken en dan zijn mijn spurtjes maar rustige ochtendwandelingskes. Maar soit… Ik merkte dat ik na spurtjes tot hartslag 170-175 ging. Ik liet m’n hartslag daarna terug zakken tot onder 140 en dan opnieuw een spurtje, … Dus soort van interval-training. Zo zijn er uiteraard vele verschillende manieren. M’n gemiddelde hartslag was uiteindelijk 149 en maximum 176.

Ik kijk altijd op tegen een intervaltraining…  Ik plan ze dan ook niet in. Ik begin er gewoon aan terwijl ik aan het lopen ben.  Zo van:  ’t is precies weeral een tijdje geleden… We zullen er nog maar eens tegenaan gaan! Voor mij werkt dit. Kan wel zijn dat dit bij anderen niet geval is en je wel degelijk je intervaltrainingen (doel = snelheid opbouwen) moet inplannen in je trainingsschema.

Na zo’n intervaltraining voel ik me vaak redelijk slap. Ook deze keer toch wat last van gehad. Extra koolhydraten kunnen dan wel helpen om energiepeil terug in orde te krijgen!

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

 



 

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar