Vorige week uiteindelijk iets meer als 53km gelopen. Ik heb een weekendje rust genomen want zoals eerder gezegd voel ik het toch wel wat aan m’n benen. Ik was het uiteindelijk ook niet gewoon om elke dag te lopen. Zeker niet zo’n grote afstanden. Tot half juli liep ik meestal een 2-tal keer per week. Dat varieerde wel eens. Soms een 3e keer maar soms ook een week niet. En de toertjes die ik dan deed (zo goed als altijd met Jurgen Coeck) waren meestal maar 9 tot 15 km. En nog het vaakst 9km. Het is eigenlijk sinds ik het Sportvasten-trainingsprogramma zelf moest volgen om hierin mensen te begeleiden dat ik elke dag begon te lopen. Al was het toen ook maar maximum een half uur dat je mocht sporten. En toen kwam de Rikke af om ne marathon te lopen…

Vanmorgen wel al goed begonnen. 17,8km gelopen in 1u 29min 58sec. Dit kwam neer op een gemiddelde snelheid van 11,8km/u. Wel maar een gemiddelde hartslag van 141 dus dat is niet zo veel. De basisconditie is er! Dat is zeker maar nu nog meer kilometers maken…  In het begin voelde m’n enkels en schenen wat stroef aan maar na ‘n 20 minuutjes ging het steeds vlotter. M’n lichaam was opgewarmd en kwam er terug in. Ik moet zeggen: het deed best wel deugd om terug te lopen (na 2 dagen rust).

Wat ik vorige week trouwens was vergeten te vermelden was dat ik een elektrocardiogram van m’n hart laten maken. Bleek dat ik (en het was toch al half 2 na de middag) dat ik een hartslag van 49 had… Is echt wel weinig en geeft dus echt wel aan dat in (heel?) goed conditie verkeer. Alles was trouwens OK!

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

 



 

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar