M'n eerste marathon is achter de rug. Het was een hele belevenis! Ik heb er eigenlijk best wel van genoten... Natuurlijk maak je wel eens een moeilijk moment door maar je hebt er zo hard naar toegewerkt dat je door die mindere momenten wel heen bijt. Er komt heel wat bij kijken bij zo'n marathon. OK, de voorbereiding is één ding. Uiteraard super belangrijk! Hoe bouw je op, welke trainingen las je best wanneer in, wanneer en hoe lang rust je tussen je trainingen, ... Maar de laatste dagen voor de marathon en de dag zelf vragen toch ook wel best wat organisatie. Bijvoorbeeld wanneer je best 's morgens ontbijt als de start om 9u is. Waar neem je de bus naar de start en om hoe laat ten laatste (dat zou pas erg zijn als je na al die tijd die erin hebt gestoken uiteindelijk niet aan de start geraakt)? Maar het is zeker ook belangrijk om de dag op voorhand nog eens goed het parcours te bekijken. Waar staan de drankvoorzieningen en wanneer neem ik dan mijn gellekes in, etc. Het zijn allemaal zaken waar je best vooraf toch eens bij stilstaat.

Men zegt altijd dat de moeilijkste momenten komen vanaf kilometer 32 en dat vaak km 35 tot 37 de ondergang betekent voor velen. Bij mij viel het uiteindelijk allemaal best nog wel mee. OK, we hadden de laatste 12km volop wind op kop. We liepen dan ook vlak naast de kustlijn. Dat was best wel zwaar... En de laatste kilometer die serieus omhoog ging... Ja OK, ook dat was geen lachertje! Maar als je dan in je laatste kilometer bent geraakt dan heb je zo'n boost dat je even alles vergeet en toch nog even extra hard doortrekt! Uiteindelijk was ik aan de finish nog niet volledig op. Ik kon nog praten, nam nog de tijd om toch een beetje te stretchen, m'n loopshirt uit te doen zodat ik geen kou verkoudheid zou oppakken, etc. Als ik dan achterf bekijk dat ik finishte in een tijd van 3u 31min 46sec denk ik dat ik misschien wel had kunnen aankomen onder de 3u en half... Maar soit, ik heb de laatste maanden m'n lichaam super goed leren kennen en dit alles heeft me een voldaan gevoel gegeven... Een betere tijd zal voor d volgende marathon zijn! Nu m'n lichaam goed wat rust gunnen. Dan kan ik er nadien terug goed invliegen!