Heerlijk genoten van ons weekendje ertussenuit… De boog kan (op loopgebied) niet altijd even gespannen staan hé. Het is een mes dat langs 2 kanten snijdt: langs de ene kant is het leuk een doel te hebben en je lichaam echt wel goed te leren kennen. Langs de andere kant: elke dag moeten lopen… Dat moeten is er soms teveel aan. Als je begrijpt wat ik bedoel?

Vandaag ben ik wel voor de eerste maal in m’n leven langer dan 2 uur gaan lopen. Heel heel rustig gelopen. Echt elke keer opnieuw inhouden. Precies alsof ze met een elastiek u tegenhouden. Dat die rond uw middel is gebonden en dat er iemand langs achter daar aan trekt.  Zo rustig heb ik gelopen. Dat vertaalde zich ook wel in m’n hartslag. Deze was gemiddeld maar 128.

Wel 24 kilometer gelopen. Ook dat was een primeur! Nooit eerder had ik meer dan 21km gelopen. Ja, het is toch wel een serieus toereke. Van Bevel naar Nijlen, van Nijlen naar Herenthout, van Herenthout naar Itegem en van daar terug naar Bevel. Dat kan al tellen hé. Als zal het in de toekomst nog groter moeten…

Wat er nu ook bijkomt is voeding en drinken tijdens het lopen. Ook daar zit je uiteraard niet mee als je kleinere afstanden loopt. Vanaf nu wat uittesten waar m’n lichaam het best op reageert (qua merk, smaken, vloeibaar of vast, …), zodat ik in Istanbul niet voor verrassingen kom te staan. Het laatste wat je wil is dat uw darmen ineens raar beginnen doen tijdens de marathon!

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar