Miljaar… Mijn hartslagmeter. Rommel!! Eens nadenken over een nieuwe? Weer geen hartslag dus. Alé, gelukkig had ik die nog wel maar niet volgens mijn hartslagmeter. Voor de start ging het van 212, naar 67 (wat kon), terug naar abnormale waardes… En tijdens de ‘race’ niks… Grrrr. Toch wel best vervelend. Uiteindelijk heb ik echt rustig gelopen. Vaak tegen mezelf gezegd: ‘Rustig, rustig.’ Het is nu eenmaal zo dat je als in zo ’n massa loopt je nogal snel de neiging hebt om te worden meegezogen door het tempo van de overgrote meerderheid. Belangrijk is je eigen tempo te vinden.

Ik heb lang op het tempo van 1u45min gelopen. Dat komt neer op 5 minuten per kilometer of 12km/u. Maar dan ben ik ergens rond kilometer 10 ofzo in de kant moeten gaan staan voor een plaspauze. Eén van exact 1 minuut 13 sec. Daarna heb ik iets sneller gelopen om terug op dat schema van 12km/u te komen. Ja, het ging me wel goed af.

Ik ben pas gaan versnellen als we terug in het Jubelpark (daar waar de start was en de 20km van Brussel ook eindigt) waren. Dan ben ik steeds iets gaan versnellen. Leuk was ook dat vanaf daar (Wetstraat, richting Centraal Station naar de finish) heel veel volk staat. Bovendien ging het daar zo goed als heel de tijd bergaf. Aangenaam. Goed grote passen zetten…

Totdat je dan bijna op de Grote Markt bent… Want daar was het zo druk dat je bijna stil stond en moest zien dat ge niet op uw gezicht gaat door iemand voor u te raken. Maar OK, het heeft wel iets hé, aankomen op de Grote Markt daar. Mijn tijd was uiteindelijk 1u 43min en 08 sec., wat neerkomt op een gemiddelde snelheid van 12,27km/u. En zoals vrijdag gezegd: ik heb genoten!!

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar