Na de geslaagde 'Fit-to-Run'-lessenreeks van afgelopen voorjaar organiseert WordFit, in samenwerking met Hans Van den Brande (van De Studio Heist), opnieuw een nieuwe reeks lessen. Waarover gaat het? Kom het ontdekken op de infosessie, op donderdag 19/09 om 20.00u. Lees er hier alvast meer over.
  

Lopen kan heel belastend zijn voor je lichaam. Zeker als je lichaam hier niet klaar voor is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat heel wat joggers geconfronteerd worden met verschillende blessures. Van de “start-to-run”-joggers tot heel geoefende marathonlopers, velen krijgen (of hebben) er reeds mee te maken.

Verkeerd bewegen is samen met het volume van training een van de grootste risicofactoren op blessures.

In de Fit-to-Run les pakken we het probleem van verkeerd bewegen aan. Met de juiste oefeningen maken we het lichaam juist krachtiger en leren we het lichaam juist bewegen in het looppatroon. Zo zullen de gewrichten juister sporen, minder verkeerde wrijving krijgen en zal je lichaam zuurstofefficiënter met zijn bewegingen leren omgaan. Daardoor verklein je de kans op blessures en wordt je ook krachtiger en sneller. Van beginner tot geoefende loper, iedereen haalt voordeel uit de Fit-to-Run les.

Tijdens de infosessie gaan we iets dieper in op de trainingsprincipes. In tegenstelling tot de meeste loopprogramma’s willen we in een eerste fase juist ingaan op het belang van spierverstevigende oefeningen. De juiste oefeningen zullen een enorme bijdrage leveren tot de preventie van blessures en zullen je resultaten juist aanzienlijk verbeteren. In een tweede fase benadrukken we ook de cardiovasculaire component. We bekijken de opbouw vanuit en mix van trainingsvolume en -intensiteit. Verantwoord trainen, daar gaat het om!

Tijdens de infosessie stellen we ons Fit-to-Run programma voor . De nieuwe 10-delige lessenreeks zal starten op donderdag 26/09.

 

Interesse? Stuur even een mail naar info@wordfit.be (zo kunnen we op voorhand beter inschatten hoeveel personen we kunnen verwachten).

Wanneer? Donderdag 19 september om 20.00u

Waar? De Studio Heist; Mechelsesteenweg 115; 2220 Heist o/d Berg

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

 



 

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar