Vermits een gevarieerde voeding nu eenmaal super belangrijk is (variëren is niets voor niets een belangrijke basisregel in het WordFit-voedingsplan) probeer ik, Fré Heylen (personal coach en oprichter van WordFit), steeds op zoek te gaan naar voedingsmiddelen die ik niet ken. En soms kom ik dan wel op onbekende, maar daarom zeker niet minder lekkere, dingen uit. Zoals deze keer op een Indische specialiteit, nl. pappadums. Ik koos voor de variant met knoflook.

Deze pappadums zijn gemaakt uit volgende ingrediënten:

  • linzenmeel
  • zout
  • knoflook
  • groene pepers
  • rijstmeel
  • plantaardige olie

Volgens de verpakking zijn ze volgens het traditionele recept bereid (maar dan meer dan waarschijnlijk wel machinaal :-) ) en in de zon gedroogd om de smaak te behouden. Je kan ze gebruiken als voorgerecht, bijgerecht of snack staat er te lezen. Ik was beneieuwd.

 

Hoe bereiden?

Dat kan je zien in onderstaand filmpje.

 

Het is eigenlijk heel gemakkelijk klaar te maken. Meer dan een diepe pan (koeken-of frituurpan) en wat plantaardige olie heb je dus niet nodig. Ik koos voor arachideolie maar je kan natuurlijk zelf gewoon opteren voor olijfolie. Deze 2 soorten blijven namelijk het stabielst als je ze opwarmt. Dit betekent dat bepaalde stoffen zoals antioxidanten niet verloren gaan. Maar je kan bijvoorbeeld ook opteren voor maisolie, koolzaad- of zonnebloemolie.

Let wel op volgende zaken:

  • niet alle olieën zijn geschikt om op te warmen. Dit staat expliciet vermeld op de verpakking!
  • zoals hierboven kunnen er heel wat nuttige stoffen verloren gaan door opwarming maar nog erger is als je olie te warm laat worden (als ze beginnen te roken zijn te fel verhit) want dan ontstaan er schadelijke stoffen.

Voordeel van plantaardige olieën is dat ze voorrmanelijkonverzadigde vetzuren bevatten. Daarom noemt men deze ook wel eens 'gezonde vetten'.

 

Met wat eet je pappadums?

Ik bereidde een lekker slaatje met daarbij zelf gemarineerde kip. Als je je kip onbereid koopt en ze zelf wat marineert komt dit trouwens vaak nog goedkoper uit ook. Ik sneed de kippenfilets in kleine stukje en deed er kurkuma, peper en zout en agavesiroop op. Daarmee de kip goed inmasseren en dan bakken. De groentjes en de kip vormden een heerlijk geheel met de pappadums.

Probeer het zelf ook maar eens uit... Laat het in ieder geval heel erg smaken!!

 

Wil ook jij gezond en gevarieerd leren eten, en indien nodig gewicht verliezen? Dit kan met ons uniek uitgewerkte WordFit-voedingsplan. Meer info hierover vind je hier.

 

Gerelateerd artikel: Variëren met kleuren

 

 

 

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar