Hey WordFit'er,

 

Je kent het wel: van die dagen dat je precies constant honger hebt. En niets is zo vervelend als het hebben van een hongergevoel! 

Daarom zou het dus wel makkelijk zijn als je wist waarvan je eigenlijk onbeperkt kan blijven eten. Spijtig genoeg is de combinatie onbeperkt én verstandige beslissingen niet evident in voedingswereld... Daarom zou ik de titel van dit artikel wel willen nunaceren! Want als je 2000 calorieën opneemt. Dan mag dat nog enkel zijn door het even van groenten... En je verbruikt maar 1800 caloriën, dan kom je bij. Dit is het principe van de energieblans. Al moet je dit ook wel over een lange periode bekijken natuurlijk. 

Verschillende kleuren groenten WordFit.be

Wat wel zo is, is dat komkommer, kerstomaatjes, paprika, radijsjes, bleekselderij, wortels en dergelijke voor een groot deel bestaan uit water. Bovendien zitten groenten boordevol vitaminen. Gezond zijn ze dus zeker wel. 

Maar er is nog meer...

  • Dankzij de grote hoeveelheid vezels geven groenten je langer een voldaan gevoel.
  • Ook bevatten groenten antioxidanten. Die beschermen je lichaam dan weer tegen de negatieve invloed van vrije radicalen vrije radicalen (schadelijke, ongezonde deeltjes) in je lichaam.  helpen afbreken, die op hun beurt de celkernen en -wanden beschadigen en dus je veroudering versnellen.

In het WordFit-voedingsplan wordt aangeraden om 2 van je 3 hoofdmaaltijden voornamelijk te laten bestaan uit groenten. Daarnaast kan je natuurlijk ook wel opteren voor groenten als tussendoortje

Als je voor groenten eet is het ook aan te raden om zoveel als mogelijk te variëren met de kleuren ervan.

Verschillende kleuren groenten WordFit.be

Rood, wit, geel, oranje, blauw/paars en natuurlijk groen. Als je varieert qua kleuren ga je ook makkelijker de nodige voedingsstoffen binnenkrijgen. Wil je dit een overzicht van de kleuren en de verschillende soorten van groenten (en fruit) die bij elke kleur horen? Stuur even een mailtje naar info@wordfit.be en dan bezorg ik je dit pdf'je.

TIP: Wil je je groenten nog wat 'pimpen'? Maak een dressing van bijvoorbeeld magere yoghurt, vers geperste citroensap, wat bieslook en een handje rozijntjes. Lekker, snel klaar en gezond! 

Ik wens je alvast smakelijk eten en succes bij het fit worden!

 

Fitte groeten,


Fré Heylen, uw fitheidscoach

 

 

Ook interessant:

 

[promo-banner-1]

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar