Missie WordFit?

WordFit heeft de missie Vlaanderen de fitste regio ter wereld te helpen maken

WordFit heeft 3 centrale doelstellingen:

 • Mensen INSPIREREN
 • Mensen MOTIVEREN
 • Mensen HELPEN

Dit om zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot een gezonde, energieke en dus fitte levensstijl.

Dit doen wij door door zowel:

 • het creëren van wetenschappelijk onderbouwde content
 • het aanbieden van fysieke en online ondersteuning

Waarom online coaching?

Het volgen van een online coachingstraject heeft, t.o.v. de traditionele coaching, het voordeel meer flexibiliteit te bieden. Ook al heb je dus geen overschot aan tijd of mogelijkheid tot verplaatsing, toch kan je je persoonlijke doel waarmaken. Bovendien werk je aan je persoonlijke ontwikkeling op momenten dat het jou uitkomt.

Hoe werkt zo’n online coachingsprogramma?

De online coachingstrajecten zijn gebaseerd op stappenplannen die de fitheidscoaches van WordFit, in het dagdagelijkse leven, gebruiken bij het begeleiden van mensen. Die methodes hebben hun effectiviteit reeds bewezen. Zowel real-life als via online begeleiding.

Om je doel te bereiken is het belangrijk om stap per stap bepaalde zaken te integreren in je manier van leven. Je wordt bij aanvang van het online coachingstraject dus niet direct overladen met informatie. Neen, je bouwt rustig op. Bedoeling is dat je geleidelijk aan bepaalde zaken meekrijgt die je steeds meer kan gaan inslijpen in je gewoontepatroon. 

Elke dag als er nieuwe informatie vrijkomt krijg je ’s ochtends een samenvattende mail. Daarin wordt er ook regelmatig nog eens gelinkt naar eerdere lessen. In die mail hoef je maar op “HIER vind je jouw informatie voor vandaag” te klikken en je logt automatisch in in je online begeleidingstraject. Super handig!

Naast de mailtjes die je krijgt, ontvang je regelmatig SMS’en. Deze zorgen ervoor dat je extra gemotiveerd wordt doorheen het online coachingstraject.

Je kan je online begeleiding altijd pauzeren. Heb je het even te druk? Komt het  door omstandigheden even niet goed uit? Op reis of ziek? Dan pauzeer je je online coachinstraject even. Nadien kan je gewoon doorgaan met het bereiken van het door jouw gekozen doel.

Je kan altijd een les die jou heel erg triggerd, altijd oplsaan bij ‘Je favoriete lessen’. Hiervan zie je een oplijsting op de overzichtspagina van je online programma.

Je kan ook altijd een les delen op één van je sociale media-kanalen. Gratis reclame voor ons? Ook, ja ☺ Maar belangrijker voor jou is dat je naaste omgeving weet dat jij bezig bent een doel te bereiken. Daarbij kan het altijd helpen om wat ‘sociale controle’ (zie het als aanmoedigingen) te krijgen…

Alle meegekregen informatie blijft telkens 6 maanden beschikbaar. Ook nadat je alle info hebt meegekregen ontvang je nog regelmatig een motiverende reminder via mail of SMS. Dit om er voor te zorgen dat jij zeker bezig blijft met de eerder verkregen informatie. 

Een les kan bestaan uit zowel geschreven tekst, verduidelijkende foto’s of video’s. Regelamatig ontvang je ook een afdrukbare pdf. Op die manier kan jij je eigen fysiek WordFit-boekje bijeen verzamelen. Dit maakt een online coachingstraject ook tastbaar en helpt je zeker qua motivatie.  

Gedurende een online coachingsprogramma van WordFit kan je trouwens ook altijd contact opnemen met één van onze teamleden. Indien er iets niet duidelijk is ofzo… Je mail wordt altijd binnen de 36 uur beantwoord.

Welke factoren zorgen ervoor dat ik m’n doel bereik met een online coachingsprogramma?

Allereerst is jouw motivatie het allerbelangrijkst. Als dat OK zit, zorgen onder andere deze 6 zaken ervoor dat jij zeker jouw doel bereikt: 

 1. Je kiest je eigen startmoment
 2. Je kan steeds de pauzefunctie gebruiken
 3. Afdrukbare info om zelf een ‘ondersteuningsbundel’ af te drukken.
 4. Info die jij het meest waardevol vindt opslaan bij je ‘Favoriete lessen’
 5. Steun van buitenaf krijgen (‘sociale controle’)
 6. Uniek uitgewerkt motivatiesysteem via mail en SMS

Wat als ik tijdens mijn online coachingstraject ziek wordt of op vakantie vertrek? 

Je kan je coachingsprogramma altijd pauzeren. Je herneemt je begeleiding dan gewoon opnieuw als  

Hoe lang heb ik toegang tot alle informatie?

Alle informatie blijft 6 maanden beschikbaar. Als je je programma pauzeert, wordt ook die periode ‘on hold’ gezet.

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

 • Bancontact/Mistercash 
 • Mastercard 
 • Visa 
 • Maestro 
 • PayPal 

Welke betaalmethode je ook kiest, we garanderen dat jouw betaling veilig wordt afgehandeld.

Wordt mijn online abonnement automatisch verlengd?

Neen! Je betaalt éénmalig en krijgt dan 6 maanden toegang tot alle beschikbare info. Er is geen automatische verlenging.

Is er mogelijkheid om een fysieke coachingssessie te boeken? 

De online coachingstrajecten zijn ontstaan vanuit de expertise van Frédéric Heylen (oprichter WordFit) en de andere WordFit-coaches. Doordat zij jarenlang heel wat mensen fysiek begeleiden wisten zij perfect welke doelen de mensen vooral nastreefden. Het is nog steeds mogelijk om een fysieke sessie te boeken. Deze vindt plaats in de WordFit-studio te Bouwel (Grobbendonk).

Is er terugbetaling van een ziekenfonds mogelijk?

De meeste ziektefondsen vergoeden de kosten voor een begeleidingstraject van WordFit geheel of gedeeltelijk terug. Leden van het Vlaams Neutraal Ziekenfonds krijgen vanaf 01/01/2018 20% korting bij inschrijving voor een online coachingstraject van WordFit. Hiervoor dienen zij bij het inschrijven de kortingscode VNZ2018 in te geven.

Het BBB-programma (voor het verstevigen van je ganse lichaam) en het Fit to Run-programma (voor het verbeteren van je loopprestaties) worden vaak vergoed als vergoeding van ‘Abonnement bij een fitness of sportclub’. 

Als je besluit gezonder te leren eten (door het volgen van het WordFit-voedingsplan) kan je bij vele ziekenfondsen een deel van de gemaakte kosten vergoed krijgen als tussenkomst voor 'Voeding- en dieetadvies'.  

Vraag zeker even na bij je eigen zieken-/gezondheidsfonds of je de gemaakte kosten krijgt terugbetaald.

Om een deel van de kosten te kunnen terugtrekken van je ziekenfonds, kan het zijn dat je een ingevuld formulier (of factuur) moet indienen. Neem hiervoor even contact met ons op via mail (info@wordfit.be) of via de live chat. 

Ik ben rugpatient. Zijn de online programma's geschikt voor mij?

Er is een duidelijk verschil tussen ernstige of onschuldige rugpijn. Gelukkig is er bij 4/5 van de mensen met rugklachten sprake van onschuldige rugpijn. Deze kan verholpen worden door het volgen van het Weg met die Rugpijn-programma. Sowieso wordt er in elke onlien begeleidjngstraject van WordFit rekening gehouden met een neutrale lichaamshouding en zaken die een positieve bijdrage gaan leveren aan je rugklachten. HIER kan je voor de zekerheid nog even het verschil tussen onschuldige en ernstige rugpijn nalezen.

Heb ik speciaal sportmateriaal nodig om het online programma te volgen?

Neen. Een matje kan handig zijn maar je kan de oefeningen die je meekrijgt ook perfect thuis op de mat uitoefenen. Daarnaast leren we jou de meest efficiënte spierverstevigende oefeningen aan, zonder dat je daarvoor allerlei fitness-gereedschap in huis hoeft te halen.

Waar kan ik terecht met vragen tijdens het volgen van het online programma?

Je kan altijd terecht met vragen bij het WordFit-team. Binnen 24 uur krijg je daar zeker antwoord op. Daarenboven is er ook de mogelijkheid om een fysieke coachingsgesprek te boeken.

Is er een 'niet-tevreden geld terug'-actie?

Omdat we zo overtuigd zijn van de werking van ons Voel je goed in je Vel-programma is er die inderdaad. Ben je na 2 maanden niet tevreden? Dan betalen we gewoon je inschrijvingsbedrag van € 349,- terug.