Hey WordFit'er,

 

Zowel ikzelf (Frédéric Heylen; oprichter WordFit.be) als Hans Van de Brande met wie ik samen de lessenreeks Fit to Run ontwikkelde en ook al regelmatig real-life gaf aan heel wat mensen, krijgen regelmatig de vraag: "Wat is het verschil tussen 'Start to Run' en het Fit to Run-programma?

Start to Run kennen de meeste onder jullie ongetwijfeld wel. Het is een programma, met Evy Gruyaert als uithangbord, dat jou kan helpen te starten met lopen. Je gaat wandelen afwisselen met joggen of lopen. Na een tijdje bouw je de duur van het lopen op en dus automatisch deze van het wandelen af. Zo leer je stap per stap 5 kilometer te lopen. Dit Start to Run-programma is zeker een goed programma. Absoluut! Er zijn al heel wat Vlamingen mee geholpen om stilaan fitter te worden. En dat kunnen wij met WordFit alleen maar toejuichen. Want dat is tenslotte onze missie: zoveel mogelijk mensen fit laten worden zodat ze zich goed in hun vel voelen en bruisen van energie!


Ons Fit to Run-programma kan je als een aanvulling zien op het Start to Run-programma. Het gaat namelijk nog wel een stap verder. Het Fit-to-Run-programma van WordFit werd door Fré Heylen, oprichter van WordFit en Hans Van den Brande, een andere WordFit-coach samen ontwikkeld. Beide zijn zelf gepassioneerde lopers (Fré's dagboek dat hij bijhield in de voorbereiding van zijn 1e marathon kan je trouwens hier lezen) maar werden in het persoonlijk begeleiden van mensen toch nog te vaak geconfronteerd met mensen die geblesseerd raakten door het lopen. Opvallend was dat het hierbij ging om zowel beginnende als ervaren lopers. Dus ook mensen die waren gestart met het Start to Run-programma en dus eigenlijk de intensiteit van hun trainingen geleidelijk aan opvoerden. Dat bleek dus geen garantie om niet geblesseerd te raken...

Daarom gingen Hans en Fré verschillende loopprogramma's analyseren en deden net hetzelfde met verscheidene loopstijlen van mensen. Wat bleek? Dat vooral een verkeerd bewegingspatroon en eerdere blessures de grootste voorspellers van loopblessures waren.

Dit namen ze dus allemaal mee in het creëren van het 'Fit-to-Run'-programma.


Dus... Wat is dat nu, het Fit to Run-programma van WordFit?

Het is een compleet programma waarbij het menselijk lichaam vanuit een wetenschappelijk biomechanische visie wordt bekeken en waarbij je oefeningen krijgt aangereikt die:

  1. ervoor gaan zorgen dat je beter, sneller en efficiënter kan gaan lopen
  2. de kans op loopblessures enorm gaan verkleinen

Ook een correcte ademhaling, een goede degelijke loopopwarming en dergelijke hebben hun plaats in het Fit to Run-programma. Het is dus een programma dat van jou een betere, snellere en completere loper gaat maken!


In de video hieronder geeft Fré Heylen je nog wat meer info en duiding over het Fit to Run-programma en het verschil met Start to Run. 

 

Hier vind je nog wat meer informatie over ons Fit to Run-programma.

 

Naast de online versie van het 'Fit-to-Run'-programma doen we deze ook regelmatig via 'real-life' sessies. Dit in Heist-op-den-Beg of Bouwel. Dit gedurende 8 tot 10 weken. Wil je je hiervoor nog meer info of wil je je al registreren voor de volgende editie? Laat het ons even weten door het contactformulier in te vullen of een mail te sturen naar info@wordfit.be

 

[promo-banner-1]

 

Tot binnenkort!

 

Fitte groeten,

Frédéric Heylen (uw persoonlijke fitheidscoach en oprichter WordFit.be)

 

Lees ook:

 

[promo-banner-2]

 

EXTRA: Hieronder vind je nog eens de volledige tekst uitgeschreven van alles wat ik zeg in deze video:

 

Hey WordFit’er, Frédéric hier.

 

Jullie vragen zich misschien af: “Wat is het verschil tussen ‘Start to Run’ en ‘Fit-to-Run’ van WordFit?”. Start to Run is een programma om jou te leren starten met lopen. Is zeker een goed programma. Niets op tegen! Fit-to-Run is… gaat verder. Het is een… Je kan het ook als een aanvulling zien maar is iets totaal anders. Fit-to-Run is een programma dat ik met een collega ontwikkelde omdat wij nog vaak, in de praktijk, geconfronteerd werden met lopers die geblesseerd raakten. Beginnende, ervaren lopers… Dat maakte weinig verschil. En we zijn dan gaan kijken, over de landsgrenzen heen ook, en we hebben uiteindelijk het Fit-to-Run-programma gecreëerd.

Wat is dat nu? In het Fit-to-Run-programma reiken wij jou oefeningen aan waarbij je … correct gaat leren bewegen. Dat klinkt misschien raar maar als ik sportende mensen (zelfs topsporters) zie, dan zitten hun bewegingen vaak toch nog verkeerd. Het is belangrijk, bijvoorbeeld om vanuit je bekken leren te bewegen en die dingen… En door de oefeningen die je meekrijgt in het Fit-to-Run-programma ga je dat allemaal leren. OK?

Ook je ademhaling… Dat is een belangrijk punt in het Fit-to-Run-programma. Een goede degelijke loopopwarming… Nog heel veel lopers gaan gewoon… beginnen maar met lopen op een rustig tempo en dan gaan ze versnellen. Dat is hun opwarming. Maar je mag toch niet vergeten dat lopen een best zware impact heeft op je gewrichten, op je spieren, … Vandaar is het toch nodig een specifieke opwarming te gaan doen voor je gaat lopen. Dus dat zijn zaken die je meekrijgt in het Fit-to-Run-programma.

Loop jij? Beginnend of ben je al een ervaren loper? Maakt niet uit! Je gaat sowieso voordelen halen uit het volgen van het Fit-to-Run-programma. Surf, euhm, schrijf je in… Ofwel ben je al op m’n website ofwel surf je naar www.wordfit.be en daar kan je je inschrijven voor het Fit-to-Run-programma. En, wij hebben het ook al in de praktijk met heel wat groepjes gedraaid, het Fit-to-Run-programma en alle lopers zijn er enthousiast over en zijn er ook effectief mee geholpen. Dus, ik kijk uit naar jouw inschrijving en ik kijk er naar uit jou te kunnen beleiden… begeleiden, excuseer. Alvast bedankt en tot de volgende! Bye!

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar