Hey WordFit’er,

 In de onderstaande video zie je een stukje uit de aflevering van Komen Eten waarin ik (Frédéric Heylen, oprichter van WordFit.be en uw fitheidscoach), zegt dat het je helpt om tot rust te komen als je op een bepaalde manier ademt. Hierover schreef ik eerder al een blogbericht. Dat kan je hier vinden. Laaaaang uitademen is hierbij vast en zeker een belangrijke factor! De stem van Komen Eten, Herman 'Markske' Verbruggen, reageert hierop dat dit een nieuwe dieetformule is... En eigenlijk zit hij er niet zoveel naast. Er is wel degelijk een verband tussen ademen en afvallen.

Hieronder kan je een stuk hierover lezen uit het WordFit-voedingsplan. Dit is informatie die de 8e dag 'vrijkomt' in dit online begeleidingsprogramma van WordFit. Maar hier voor jou, gratis en voor niets in de WordFit-blog ;-).

Veel leesplezier!

"Hey WordFit'er,

In principe is het simpel. Neem meer energie op dan dat je verbruikt en er komt gewicht bij. Als je daarentegen minder eet dan dat je verbruikt, ga je normaal afvallen. Dat is de theorie achter de energiebalans… Maar in de praktijk blijkt dit bij sommige mensen toch niet te werken. Ondanks het feit dat ze meer gaan bewegen en minder gaan eten verliezen ze toch geen gewicht.Hoe komt dit toch vragen vele zich af… Vaak is een te snelle ademhaling hiervan de oorzaak. Je stofwisseling kan namelijk volledig ontwricht raken doordat je te veel ademhalingsfrequenties per minuut hebt. Het overtollige vet in je lichaam wordt hierdoor (niet langer) herkend als brandstof en je lichaam gaat dit dus ook niet als energieleverancier aanspreken. Dus dan is het in ieder geval al onmogelijk om je vetpercentage naar beneden te krijgen.

Rustig ademen heeft een belangrijke invloed op je stofwisseling. Door rustig te ademen ga je op termijn meer van je energiezuinige vetten als brandstof kunnen gebruiken. En dat is natuurlijk wel goed nieuws als je wil afvallen. Gisteren gaf ik aan dat het super belangrijk is om te leren  naar je buik in te ademen. Hiervoor zijn er 2 houdingen die geschikt zijn om dit aan te leren. Deze geef ik je vandaag mee. Ze zijn allebei even geschikt. Alleen voelt de ene persoon zich beter bij de ene dan bij de andere.


Ik wil toch ook nog even herhalen hoe je best ademt.Net omdat dit zo immens belangrijk is:

  • Je gaat inademen door je neus. Je inademing hoef je niet extra lang te maken. Wel ga je dus naar je buik ademen.
  • Tussen je in- en uitademing neem je een seconde rust door in jezelf ‘en’ te zeggen.
  • Adem uit door je mond en maak je uitademing bewust zo lang mogelijk. Dit kan eventueel gemakkelijker gaan door een ‘teutje’ te vormen met je lippen.
  • Na je (bewust verlengde) uitademing pauzeer je even. Zeker niet zo lang mogelijk maar net zo lang tot je weer behoefte hebt om opnieuw in te ademen. In het begin blijkt 2 seconden vaak genoeg. Deze pauze gebruik je ook om je speeksel door te slikken.
  • Dan adem je opnieuw in…

 

Zoals gisteren meegegeven zou je hier dus, afhankelijk van je doel, elke dag meerdere malen mee bezig moeten zijn!  Als je gewoon meer energie en wil je beter in je vel wil voelen volstaat 2 maal een 15-tal minuten.Wil je ook gewicht verliezen? Dan raad ik je toch 5 maal per dag bewust aandacht te besteden aan die rustige en correcte ademhaling. Dit gedurende 100 dagen. Op die manier ga je je lichaam deze manier van ademen eigen maken. Dit gaat je dus echt heel wat gezondheidsvoordelen opleveren maar ook helpen gewicht te verliezen.

 Veel succes ermee! Wij houden contact…

 Grtn,

Fré"

 

Ziezo. Tot hier de info van dag 8 uit het WordFit-voedingsplan. Met deze informatie hoop ik dat ik je weeral wat heb kunnen helpen op weg naar een gezondere en meer energieke levensstijl. Ga er zeker maar mee aan de slag.

Wil ook jij blijvend gezond leren eten en indien nodig gewicht verliezen? Schrijf je dan nu in voor het WordFit-voedingsplan.

 Fitte groeten,

Frédéric, uw fitheidscoach

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar