Hey WordFit'er,

Of misschien specifieker... Hey bedrijfsleider of HR-verantwoordelijke,

Kan je je een school vissen voorstellen? Of een zwerm spreeuwen? Zij bewegen zonder specifieke afspraken of regels toch steeds dezelfde richting uit. Er geldt een soort van zelforganisatie. Dat is toch ook hetgene je wil bekomen binnen je organisatie, neen? Dat iedereen op dezelfde golflengte zit. Dat niemand de ander pakt in snelheid. Dat alle neuzen dezelfde richting uitwijzen.

Dit alles begint met de betrokkenheid van je werknemers met het bedrijf. Die neemt toe als de werknemers beseffen dat hun werk nu eenmaal een belangrijk onderdeel uitmaakt van hun leven. Vaak hoor je nog mensen zeggen: "Ik houd werk en privé gescheiden!". Alleen is het zo dat dit eigenlijk niet kan. Een werknemer wordt nu eenmaal aangenomen omdat hij of zij is wie hij of zij is. In feite kan je je werk en privé dus niet scheiden!

Het feit dat werknemers hun werk gaan zien als een deel van hun identiteit, dat vormt al een eerste stap naar een verhoogde betrokkenheid met het bedrijf. Daarnaast helpt het dat mensen trots zijn op het bedrijf waar ze voor werken. Net als op datgene hij/zij zelf presteert binnen de organisatie. Ook dan bekom je een verhoogde betrokkenheid.

 

Binnen je bedrijf alle neuzen in dezelfde richting
Alles begint met de betrokkenheid van je werknemers met het bedrijf

Frédéric Heylen

Een job die aansluit bij wie jij bent

 

Als wij binnen bedrijven het Vitaal bedrijf-programma uitrollen beginnen we, nadat we een scan van je bedrijf hebben genomen, met de workshop 'Positieve werkidentiteit'.

Wat kan je verstaan onder positieve werkidentiteit? Het houdt in dat je je werk ziet als een onderdeel van je leven en dat je job aansluit bij wie jij bent. Als dat het geval is hebben mensen het gevoel dat ze iets doen "omdat het zo hoort". Meer dan enkel voor het geld. Indien dat het geval is verhoogt zowel de intrinsieke als extrensieke motivatie. Bovendien merken we dan dat werkenemers een verbeterde losada-ratio gaan vertonen. Dat betekent dat ze in het merendeel van de gevallen positief staan ten opzichte van zaken die bij hun job komen kijken.

Maar ja, hoe pak je dat aan?

 

Wij geven de workshop 'Positieve werkidentiteit' altijd eerst aan de mangers of afdelingshoofden binnen een bedrijf. Op deze manier hebben de mensen op de werkvloer vaak nog niet door dat er iets gaande is. De managers beginnen als het ware met een soort voorsprong aan het traject om het bedrijf vitaler te maken. En dat is ook nodig...

Want nadat zij deze workshop zelf hebben 'ondergaan' en laten doorsijpelen is het de bedoeling dat zij deze eerst zelf onderling aan elkaar 'geven'. In eerste instantie vaak nog met een bepaalde vorm van supervisie van onze zijde. Nadien, kwestie van de inhoud van de workshop echt onder de knie te krijgen, gewoon onder elkaar. Bedoeling is dat de afdelingshoofden zich comfortabel voelen om deze workshop zelf te geven aan hun teamleden. Want dat is uiteindelijk de bedoeling... In se leiden wij de verantwoordelijken binnen een bedrijf eigenlijk op tot 'Vitaliteitsmanagers'. Zodat zij de vitaliteit binnen hun afdeling kunnen gaan managen.

 

Interesse in ons Vitaal Bedrijf-programma?

 

Hebben jullie met je bedrijf een hoog werkverzuim? Een groot verloop van personeel? 

Neem dan zeker even contact met ons op. Stuur een mail naar info@wordfit.be of bel0478/28 74 01. Dan komen we vrijblijvend wat meer info geven over het Vitaal bedrijf-programma.

Hoog werkverzuim? Dan is het Vitaal Bedrijf-programma zeker interessant!

"Ja, ik wil meer info over het 'Vitaal Bedrijf'-programma"

Contacteer ons

Tot binnenkort!

 

Fitte groeten

het WordFit-team

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar