Hey WordFit'er,

Zoals ik daarstraks al meegaf op m'n Facebook-pagina bereikte het Instagram-profiel van WordFit een eerste mijlpaal(tje): 500 volgers. Jippie! Daar ben ik toch blij om. Wie het kleine niet eert, is het grote...  Ik weet nog goed dat ik ongeveer anderhalf jaar geleden op Facebook 500 volgers had. Daar was ik toen even blij om. Dus ik ga proberen om, net als op Facebook, op termijn ook 15.000 volgers op Instagram te krijgen. Moet lukken zou ik zeggen. Er is daarvoor nog zoveel 'marge'. Als ik één ding geleerd heb, uit de 1e aflevering van Komen Eten van deze week waarin ik mensen wou laten zien dat gezond eten ook lekker kan zijn, is dat er nog heel veel mensen niet klaar lijken te zijn om gezond te eten. Maar ik heb nu eenmaal de missie om hiervan zoveel mogelijk mensen te overtuigen en ik blijf daarvoor gaan. What ever that happens... ;-) Vanmorgen postte ik mijn avondeten van gisteren op Instagram. Er kwam weer heel wat reactie op. Zo ook de vraag hoe ik de homemade 'zwarte pepersaus' had gemaakt. Daarom geef ik jullie allemaal hieronder het receptje mee. Lekker hoor...

TIP: probeer het zelf maar eens en neem er een foto van. Post deze op Instagram met @iedereenfit zodat je ook anderen kan inspireren om gezond te eten...

Recept 'Chinese zwarte pepersaus'

5 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • zout
  • peper
  • 1/2 eetlepel suiker (ja, dat eet ik ook wel! Maar zoals alles met mate!)
  • scheutje sesamolie
  • ongeveer 75 ml groentebouillon (versgemaakt of een blokje kan ook)
  • 1/2 eetlepel fijn gehakte zwarte peperbollekes (niet te fijn dus geen gemalen peper gebruiken)
  • 1/2 eetlepel oestersaus (belangrijk voor de typische smaak van de zwarte pepersaus)
  • 1/2 eetlepel sojasaus

Bereiding

Je voegt de ingrediënten ongeveer in de hierboven beschreven volgorde bij je groenten (en/of vlees). Die moet je dan niet meer extra afkruiden. Je laat het geheel even sudderen en dan smullen maar! Ik maakte er gisteren een vegetarische broccoli-kaasburger bij. Die bakte ik in kokosvet. Dit is een super gezonde vetstof waarover ik o.a in het WordFit-voedingsplan ook een stuk wijd. Binnenkort zal ik dat hier ook wel eens publiceren in deze WordFit-blog.

Hopelijk heb ik weeral een beetje meer kunnen inspireren om gezond en gevarieerd te eten. En hey, eens zondigen mag en moet zelfs hé! Ik eet ook (zo goed als) elke vrijdagavond mijn frietje hoor. Je leeft maar één keer en genieten hoort nu eenmaal thuis in de WordFit-levensstijl! Heb jij een vraag voor mij? Stel ze gerust via het contactformulier. Tot binnenkort!

 

Fitte groeten,

Fré Heylen, uw fitheidscoach

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar