Hey WordFit'er,

 

Naast een gezonde, gevarieerde voeding en regelmatig, verantwoord bewegen is je lichaam voldoende rust geven de basis op weg naar je fitheid. Fit worden betekent dat jij je gezond en energiek voelt... Dat wil jij toch ook hé?!

Heel wat mensen kampen regelmatig met slaapstoornisen. Schattingen spreken zelfs over 40% van onze landgenoten die hier regelmatig last van zouden hebben. Eens je de 50 bent gepasseerd zou de kans hierop ook toenemen. Ook bij vrouwen zouden slaapproblemen vaker voorkomen dan bij mannen.

Hierbij geeft WordFit enkele tips om beter te slapen en dus sneller fit te worden:

  1. Bewegen is uiteraard super belangrijk om je fit te voelen. Maar vlak voor het slapengaan is het niet altijd een goed idee. Zeker als je niet op en top fit bent stijgt je hartslag serieus door het leveren van een fysieke inspanning. Als je deze dan niet snel genoeg naar beneden krijgt heeft dit een negatief effect op het inslapen en je nachtrust. Beter kan je je proberen te ontspannen voor je gaat slapen. Eventueel wat lezen (al moeten je hersenen hiervoor ook nog serieus werken), een gezelschapsspel spelen of een goed gesprek voeren zijn misschien betere ideeën...

  2. Te laat eten heeft ook een negatief effect op je nachtrust. Daarom is één van de 10 BASISREGELS uit het WordFit-voedingsplan: “Ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en ’s avonds eten als een schildknaap”. Eet dus ’s avonds niet te veel meer zodat wat je dan opneemt nog kan verteren. Probeer zelfs na 20.00u niks meer te eten. Als je minder dan 2 uur voor je gaat slapen nog eet  gaat er nog te veel energie naar het verteren van je eten en gaat je nachtrust minder herstellend zijn.

  3. Goede omstandigheden om te slapen zijn ook belangrijk. Wat bedoelt WordFit hiermee? Zorg ervoor dat het niet te warm is op je slaapkamer. Ook een goede verluchting helpt om beter te kunnen slapen. Zolang het buiten niet te koud is kan je zelfs met je raam een klein beetje open slapen.

  4. Regelmaat is ook heel belangrijk. Je gaat makkelijker kunnen inslapen als je lichaam ongeveer weet wanneer het kan gaan rusten. Probeer dus ’s avonds rond hetzelfde uur te gaan slapen en ook ’s morgens op te staan.

  5. Als je ’s avonds moeilijk inslaapt kan je best overdag best ook niet overdrijven met tussentijdje ‘dutjes’. Kruip dan beter ’s avonds op tijd in bed.

  6. En ademhaling is misschien nog wel het belangrijkst. Probeer vlak voor je gaat slapen extra op je ademhalingspatroon te letten. Inademen door je neus, naar je buik toe. En bewust laaaang uitademen door je mond. Ook je hartslag zakt hierdoor, waardoor je rustiger wordt en je dus sneller gaat inslapen. Focussen op je ademhaling helpt je ook om meer te focussen op 'het moment zelf'. Heel veel mensen overlopen nog eens alles wat die dag is gebeurd of wat er morgen allemaal staat te gebeuren... Dan is het logisch dat je geen rust vindt in je hoofd en dat het moeilijk is om in te slapen! 

 

WordFit wenst je een goede nachtrust toe... en natuurlijk veel succes bij het fit worden!

[promo-banner-1]

 

Hulp nodig met het fit worden? Wil jij gaan bruisen van energie en je goed in je vel voelen? Stuur even een mailtje naar info@wordfit.be of vul even het contactformulier in.

 

Fitte groeten,

Frédéric Heylen, uw fitheidscoach

 

Lees ook:

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

 



 

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar