Hey WordFit'er,

 

OK, ook ik wil natuurlijk mijn boterham verdienen. Maar ik ben zelf absoluut tegen 'platte commerce' en al helemaal tegen producenten die dingen beloven die ze dan, als puntje bij paaltje komt, niet kunnen waarmaken... Dat is ook een van de redenen waarom ik zelf heel wat wetenschappelijke artikels probeer te lezen en deze heb gebundeld in de online begeleidingsprogramma's. Ik weet tenminste dat hetgene ik schrijf ook daadwerkelijk klopt. Als mensen uiteindelijk niet geholpen blijken door het volgen van een online coachingsprogramma van WordFit, dan ligt het meestal aan een gebrek aan motivatie. Al probeer ik daar met het uniek uitgewerkt motivatiesysteem via mail en SMS zoveel als mogelijk op in te spelen. Maar soit, dat is nu een andere kwestie. Ik had het dus ook over firma's die een bepaald (gezondheids)voordeel claimen maar waarvan eigenlijk niets of slechts een gedeelte klopt...

Zo is er Becel Pro-activ... Producent Unilever belooft hiermee jouw cholesterolgehalte te verlagen. Ze beloven dus een geneeskrachtige werking van hun product. Indien dit zo zou zijn dan moest Becel Pro-activ eigenlijk in de apotheek liggen en dus niet in de supermarkt.

Waarom is dit dan niet geval?

De multinational is niet bereid om het noodzakelijke onderzoek te laten uitvoeren dat nodig is om hun product te laten registreren als medicijn. Ok, toegegeven: dit onderzoek is duur maar daar kan het niet aan liggen want Unilever draait jaarlijks een omzet van tientallen miljarden euro’s. Dat is niet iets wat ik verzin, ze zetten het zelf openlijk op hun website.

Als je dan toch overtuigd bent van de genezende werking van je product en geld is ook al niet het probleem… Je kan je de vraag stellen waarom Unilever dan niet instemt met zo’n onderzoek.

 

Zeker is dat (dat toonden recente wetenschappelijke onderzoeken aan) dat als je geen te hoge cholesterol hebt, je beter geen producten op basis van plantaardige stanolen en sterolen eet.

Heb je toch een te hoge cholesterol en wil je deze verlagen, dan moet je elke dag een grote hoeveelheid van deze producten, nl. 2 tot 3 gram van het actieve bestanddeel, consumeren. Dit zou in het geval van Becel Pro-activ neerkomen op vier à vijf boterhammen hiermee dik besmeren. En loop je weer het risico te veel te eten… Bijkomende nadelen zijn:

  • de effecten hiervan verdwijnen als je stopt met het eten van Becel Pro-activ. Dat is natuurlijk goed nieuws voor Unilever...

  • plantensterol vermindert de opname van bepaalde vitamines en bètacaroteen (provitamine A).

Uiteindelijk gaan de kosten dan even hoog oplopen dan wanneer je cholesterolverlagende medicijnen gebruikt waarvan de werking op lange termijn wél bewezen is.

Conclusie: De cholesterolverlagende boters en drankjes (want de cholesterolverlagende bestanddelen die je vind in Becel Pro-activ vind je bijvoorbeeld ook in bv. Danacol en Benecol) kunnen wel een waardevolle aanvulling zijn voor patiënten met een te hoge cholesterol. Dit onder voorwaarde dat ze al medisch begeleid worden en niet meer dan 2 à 3 gram van de werkende bestanddelen (fytosterolen) per dag opnemen.

Indien je gezond en gevarieerd eet en dus geen te hoge cholesterol hebt, moet je helemaal geen Becel Pro-activ of dergelijke producten consumeren. Heb jij moeite met gezond en gevarieerd te eten? Ons uniek uitgewerkte WordFit-voedingsplan kan jou helpen. Meer informatie hierover vind je hier. Inschrijven kan hier.

 

Wil je meer info over een gezonde en gevarieerde voeding? Je vind gratis tips, advies en recepten in onze blog over voeding. Dat is naast voldoende bewegen en jezelf voldoende rust/ontspanning gunnen essentieel als je wil gaan bruisen van energie. Hopelijk inspireert het ook jou om gezonder te gaan eten en uiteindelijk fit te worden. Veel succes ermee

 

Fitte groeten,

Fré Heylen, uw fitheodscoach

 

Lees ook:

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar