Hey WordFit'er,

 

WordFit wil uiteraard dat jullie allemaal fit worden. Iedereen fit door WordFit, dat blijft nu eenmaal mijn (Fré Heylen, oprichter van WordFit.be en ook uw fitheidscoach) persoonlijke missie...

 

Als dit dan uitmondt in een langer en gezond leven is dat alleen maar mooi meegenomen!

Wetenschappelijk onderzoek aan verscheidene Spaanse instellingen wijst uit dat de combinatie van een mediterraan ‘dieet’, in combinatie met het eten van noten de kans verlaagden op sterfte door kanker en door hart- en vaatziekten.

Waarom zetten we ‘dieet’ tussen aanhalingstekens? WordFit gelooft dat je niet hoeft te diëten. Eerder schreven we al een artikel over het feit dat diëten eigenlijk verkeerd is. Lees het hier.

Niet diëten dus… Neen, je moet gewoon anders gaan eten. En dat gaat gepaard met het aanpassen van bepaalde gewoontes. Dit moet stap per stap worden ingepast in je levensstijl. Sowieso raden we aan om zoveel mogelijk natuurlijke producten te eten. Vermijd dus zoveel mogelijk kant- en klare maaltijden.

Mediterraan eten? Wat houdt het in? Er wordt hierbij veel belang gehecht aan de versheid en kwaliteit van de gebruikte producten en de simpelheid of puurheid van het gerecht. Een mediterrane manier van eten omvat het eten van relatief weinig vlees maar wel met onder andere veel vis, groenten en fruit. Ook bevat deze vorm van eten meer vetten. Gezonde vetten zoals olijfolie dus maar ook vetten uit noten of vis. Deze mediterrane vorm van eten komt dus sterk overeen met hetgene WordFit aan zijn klanten en volgers aanraadt en aanleert met het WordFit-voedingsplan. Daarover vind je HIER meer info.

 

[promo-banner-2]

 

Hoe ging het onderzoek in zijn werk?

Er werden 7000 Spanjaarden gevolgd en dit gedurende net geen 5 jaar. De testpersonen werden onderverdeeld in twee groepen. Eentje kreeg naast de mediterranen vorm van eten ook extra vierge-olijfolie. De andere kreeg 15 gram extra noten per dag. Deze 2 groepen werden vergeleken met een controlegroep die bleven eten zoals ze altijd hadden gedaan.


Wat bleek uit het onderzoek?

In de 4,8 jaar dat het experiment duurde was de sterftekans in beide testgroepen verlaagd. Nog meer in de groep die mediterraan eten combineerden met het eten van noten dan bij zij die dit combineerden met olijfolie. De effecten waren zelfs nog sterker bij de proefpersoenen die ook al voor dit onderzoek regelmatig noten aten.

 

Laat het je smaken!! En veel succes en plezier met het fit worden!!

 

Fitte groeten,

Frédéric Heylen, uw fitheidscoach en oprichter WordFit.be

 

[promo-banner-1]

 

 

Lees ook:

 

Bron: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23866098

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar