Hey WordFit'er,

 

Regelmatig joggen verhoogt de levensverwachting aanzienlijk. Bij mannen met 6,2 jaar en bij vrouwen met 5,6 jaar. Bovendien neemt de kans bij beiden op vroegtijdig sterven af met 44%.

Deze cijfers komen naar voor uit een onderzoek gevoerd door de Deense wetenschapper Peter Schnohr. Hij presenteerde de resultaten van zijn onderzoek op EuroPRevent2012, georganiseerd door
de European Association for Cardiovascular Prevention and Rehabilitation (EACPR). Deze ging door van 3 tot 5 mei in Dublin, Ierland. Dit onderzoek maakte deel uit van een veel groter onderzoek (the Copenhagen City Heart study) waaraan 20.000 personen tussen 20 en 93 jaar vanaf 1973 deelnamen.

 

 

 

 

 

 

 

Hoe werd het onderzoek gevoerd?

Men ging het sterftecijfer vergelijken van 1116 mannelijke en 762 vrouwelijke joggers met anderen die aan het grotere (zie hierboven) onderzoek deelnamen. Men vroeg hen hoeveel ze liepen en aan welke intensiteit (omschreven als traag, gemiddeld of snel). De eerste onderzoekcijfers dateren al van de periode tussen 1976 en 1978.

 

Hoe veel moet je dan joggen per week?

Uit dit onderzoek is gebleken dat als je tussen 1 en 2,5 uur per week gaat joggen, aan een traag tot gemiddeld tempo (dit volgens je persoonlijke aanvoelen), je de meeste optimale resultaten wat betreft 'langer leven' bekomt. Dat is dus 0,6 tot 1,5% van de totale tijd die je op een week hebt. Ok, je werk en slapen nemen hier uiteraard een groot deel van in beslag maar laat het feit van geen tijd te hebben om te gaan joggen niet langer nog een excuus zijn!!

 

[promo-banner-1]

 

Je weet dus wat je te doen staat hé?! Als lopen niets voor jou is, kan ook wandelen al een goede vorm van bewegen zijn. Lees HIER hoe je van wandelen een goede training kan maken. 

Gaat zelfs wandelen je petje te boven? Eigenlijk kan dat niet! Zelfs voor mensen met rugpijn bijvoorbeeld is het aangeraden om toch regelmatig proberen een wandeling te maken. Want weet: rust roest! HIER geef ik nog wat extra tips om doorheen de dag wat meer te bewegen. Door simplele zaken toe te passen...

 

 

Wil jij sneller gaan lopen?

In de praktijk kom ik heel vaak in contact met mensen die heel regelmatig lopen maar al meerdere maanden of zelfs jaren telkens de zelfde tijd nodig hebben om een bepaalde afstand af te haspelen. Maar ze lopen ook telkens dezelfde afstand, hetzelfde parcours, op dezelfde ondergrond, etc. Daarin veranderingen aanbrengen gaat er voor zorgen dat je een betere loper wordt. Ook eens een kortere afstand maar dan aan een sneller tempo lopen, gaat er om den duur voor zorgen dat je lichaam went aan die hogere snelheid. Als je dit dan regelmatig doet, gaat je lichaam na verloop van tijd die hoge snelheid als normaal beschouwen. Als je ook dan blijft volhouden aan het principe om eens regelmatig een training in te lassen waarbij je wat tempoversnellingen inlast of dus gewoon een kortere tijd dan gewoonlijk gaat lopen aan een hogere snelheid, dan ga je dus een betere en snellere loper worden! Dat zijn trouwens zaken, naast heel wat specifieke spierverstevigende oefeningen voor lopers, die je meekrijgt in het Fit to Run-programma. Na dit enkele malen individueel met een loper alsook met een groep te hebben uitgetest, goot ik al deze info en kennis ook in een online begeleidingsprogramma. HIER vind je meer info over het online Fit to Run-programma.

 

Maar weet dus vooral, dat door regelmatig te lopen je je levensverwachtingen aanzienlijk doet toenemen!

 

Fitte groeten,

Fré Heylen, ook uw fitheidscoach

 

Lees ook:

 

Bron: http://www.escardio.org/about/press/press-releases/pr-12/Pages/regular-jogging-increases-life-expectancy.aspx

 

[promo-banner-2]

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar