Hey WordFit'er,

 

Welkom bij alweer een berichtje in het gedeelte van de WordFit-blog dat gaat over bewegen. Meerbepaald correct bewegen... Dat is wel een belangrijk nuanceverschil. In de dagdagelijkse praktijk heb ik, jammer genoeg, nog te vaak moeten ondervinden dat er veel mensen geblesseerd raken door het sporten. Zonde lijkt me. Dan probeer je eens aan je lichaam en je fysiek te werken, raak je geblesseerd... Dat kan niet de bedoeling zijn.

Zoals je in de video onderaan deze pagina zal merken, hecht ik zelf heel veel belang aan het aanhouden van een correcte lichaamshouding tijdens het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan het respecteren van de neutrale krommingen in je wervelkolom. Of het aanhouden van een correcte houding van je schouders. Ook al zit je zoals ik, in de hierboven ook al aangehaalde video, bij sommige oefeningen in een misschien niet zo voor de hand liggende houding. Ik denk bijvoorbeeld aan de 4-puntshouding zoals je die ook hieronder ziet afgebeeld.

 

De oefeningen die ik in onderstaande video uitvoer zijn uiteraard oefeningen die aan bod komen in het online BBB-programma voor een steviger lichaam. Onder andere de Heupbrug komt er in aan bod. Deze oefening is echt een hele beschikte als het aankomt op het verstevigen van je achterwerk. Een mooie ronde en liefst dan ook nog eens stevige poep is de laatste jaren steeds populairder. Alleen wordt er nog te vaak beweerd dat je, om stevige bilpsieren te krijgen, je best een squat uitvoert. Dat dit zeker geen slechte oefening is maar dat er, en denk dan in de 1e plaats maar aan de Heupbrug, nog wel betere oefeningen zijn om je bilspieren te verstevigen... Daarover kan je HIER een eerder door mij geschreven artikel over lezen.

 

Wil ook jij je ganse lichaam verstevigen? Je hoeft daarvoor zeker niet altijd naar een fitnesscentrum. Neen, je kan er perfect thuis mee aan de slag. Alleen heb je goede begeleiding nodig. En moet je weten welke oefeningen je nu best uitvoert... Dit kan je dus wel leren met het online BBB-programma van WordFit. HIER vind je daarover meer info.

Maar bekijk zeker ook maar even onderstaande video. Daar zie je naast de Heupbrug nog enkele andere leuke en verantwoorde ofeningen. Misschien gaat het wat snel? Maar wie weet kan jij er wel inspiratie uit halen om zelf aan de slag te gaan?

Veel succes alvast ermee!

 

 

Fitte grtn,

Fré Heylen (de man die ook jou wil laten bruisen van energie ;-) )

 

 

Lees ook:

 

[promo-banner-1]

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar