Altijd moeten... WordFit Leefstijlcoaching

Hey WordFit'er,

 

Ik vind ‘moeten’ altijd zo’n raar gegeven. Misschien komt de rebel in mij dan een beetje naar boven... 

Maar het is wel zo dat als je, zoals ik, al heel veel mensen hielp hun doel te bereiken je hen daarvoor natuurlijk heel wat tips en advies meegeeft. En natuurlijk hoop ik dan dat die mensen die ik coach zoveel mogelijk van de dingen die ik hen aanreik ook gaan oppikken en toepassen.

Maar moeten ze dit of dat doen? Dat vind ik niet.

En dat zeg ik hen ook! 

Ik vind dat iedereen nog altijd de vrije keuze heeft om bepaalde dingen wel of niet te doen.

Ok, het is natuurlijk wel zo dat indien iemand mij betaalt om mijn methodes over te brengen en zo zijn of haar doel waar te maken, ze misschien wel best zoveel mogelijk van hetgene ik meegeef toepast.

Maar moeten…

 

Op de laatste dag van het WordFit-voedingsplan en na een tijdje (meerbepaald 130 dagen) in het Voel je goed in je Vel-programma laat ik de mensen die dat online coachingsprogramma aan het volgen zijn daar ook over nadenken…

En ik wil het ook jou niet onthouden. Bij deze!

 

Ik citeer even letterlijk uit bovenstaande programma’s:

“Moet jij nu echt alles wat je tot nu hebt meegekregen qua voeding gaan toepassen? Hetgene er eigenlijk mis is met deze vraag is het woordje ‘moeten’. Eigenlijk bestaat er niets zoals moeten! Iedereen is namelijk verschillend. Jij bent mij niet en ik ben jouw buurman niet… We zijn allemaal unieke wezens waarvan ons lichaam bij iedereen een klein beetje anders in elkaar zit. Hetgene voor jou goed is of waar jij je goed bij voelt, kan zelfs van dag tot dag verschillen. Het enige dat je dus zou ‘moeten’ doen is om te luisteren naar je lichaam. Daar hamerde ik al zo vaak op dat dit hopelijk al wel duidelijk voor je is geworden…??

Moet jij nu wel of niet ontbijten? Om maar een voorbeeld te geven. Er zijn, bijvoorbeeld door de overheid of diëtisten, al heel wat campagnes opgestart om mensen te laten ontbijten. En toch doen nog heel wat mensen dit niet. Het feit dat ze dit niet doen heeft meestal een logische reden. Namelijk omdat ze ’s morgens geen honger hebben. Als jij bij het opstaan echt honger hebt, zal je wel eten… En dan komen we opnieuw bij een essentieel onderdeel: eet als je honger hebt en eet niet als je geen honger hebt!  Ja maar… In de vierde fase wat betreft je voeding gaf je mee hoe ik m’n dag moest starten. Dat hoor ik je al denken. Het enige dat je verkeerd begrepen hebt, is het feit dat je dit moest… Ik heb gewoon geprobeerd om heel wat tips en raadgevingen te bundelen. En ook heel wat misverstanden uit de wereld te helpen. Ik heb geprobeerd om je te helpen om de rest van je leven, zonder mijn verdere hulp, gezond te kunnen eten en ook te snappen waarom dit zo belangrijk is.

Nu is het aan jou om zelf te leren nadenken en vooral te voelen… Natuurlijk ga je wel gebaat zijn bij het zoveel mogelijk naleven van de 10 Voeding-Basisprincipes die je tot nu toe meekreeg. Maar als jij bijvoorbeeld ’s morgen soep wil eten, gewoon omdat jij je daar goed bij voelt, dan moet je dat vooral doen! Dat is uiteindelijk het ganse idee achter het WordFit-voedingsplan en uiteraard ook van dit Voel je goed in je Vel-programma: dat jij je goed in je vel voelt of gaat voelen. Hopelijk heb ik er voor gezorgd dat jij zelf zoveel mogelijk een bewustwording hebt gecreëerd. Over het feit hoe je best met voeding omgaat en wat dit met jouw lichaam doet. ”Ik haalde in bovenstaande tekst aan dat je enkel hoeft te luisteren naar je lichaam... Maar vergeet niet: in de WordFit-levensstijl is genieten natuurlijk ook wel belangrijk ;-)

Stof tot nadenken lijkt me zo… Ik ben benieuwd hoe jij hier tegenover staat. Laat het me gerust weten via de contactpagina...

 

Energieke groeten,

Frédéric Heylen (ook uw fitheidscoach)

 

 

 

Ook interessant...