Hey hey,

 

Als het aankomt op gezond en gevarieerd eten is het best zoveel te varieëren met datgene je eet. Dat is echt heel belangrijk. 

Bestaat er zoiets als ongezonde voeding? 

Bwa, wij bij wordFit gaan er altijd uit van niet... Zolang je maar met niets overdrijft! 

Het is niet alleen belangrijk om af te wisselen in hetgene je eet maar ook in hoeveel je eet. Als je altijd hetzelfde eet en dan ook nog eens altijd (ongeveer) evenveel, gaat je lichaam zich hierop instellen. Je lichaam weet dan perfect wat het kan verwachten qua voedingswaarde. Dat is natuurlijk gemakkelijk… 

Je metabolisme weet perfect hoeveel energie er binnen komt en hoeveel het kan verbruiken. Op die manier treedt een vorm van gemakzucht op. Vergelijk het met het gegeven dat je lichaam zich, op zijn gemak, achteraan in de zetel zet. Of zelfs ligt... 

In plaats daarvan moet je je lichaam alert houden. Op het puntje van de stoel of om in de trend te blijven van het hierboven beschreven metafoor... Op het puntje van je zetel! 

Dat kan dus door niet elke keer evenveel te eten. Wat ook belangrijk is om je metabolisme constant werkende te houden. Hoe doe je dat? 

Vergelijk je metabolisme (of energiehuishouding) met een waakvlammetje. Dit heeft weinig energie nodig om te blijven branden. Het kost veel meer energie om elke keer weer een grote vlam te moeten aansteken, deze te laten doven en opnieuw vuur te moeten maken… Net hetzelfde bij een open haard. Het is toch gemakkelijker, eens dat hij brand, er elke keer een blokje hout bij op te leggen en zo constant ‘verbranding’ te behouden dan dat je elke keer als je het koud krijgt de open haard opnieuw aan te moeten steken…

Fabel

Vaak wordt er wel beweerd dat door meer malen per dag te eten je je meer vet zou gaan verbranden. Dat klopt (helaas) niet! 

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken (zie onderaan bij bronnen ; 1 t.e.m 9) blijkt dat het fysiologisch gezien, als het aankomt op vet verbranden, geen verschil maakt of je nu 3 of 6 maal per dag eet

Met WordFit willen we dus duidelijk benadrukken dat het feit dat je 3 of 6 maal per dag eet, geen invoed invloed op de hoeveelheid vet die je gaat verbranden. Het één is dan ook niet beter dan het ander. 

 

 

Belangrijk is te kiezen voor een frequentie die voor jou werkt en die je op de lange termijn kan volhouden!

Vooral REGELMAAT is belangrijk. Dat dit een positieve invloed heeft op de schommelingen in je bloedsuikerspiegel is wel wetenschappelijk bewezen. (zie bij bronnen ; 10 en 11)

 

 

Concreet?

Ondanks het feit dat onderzoeken niet bewijzen dat het fysiologisch nodig is om veel eetmomenten per dag te nemen, raad ik je toch aan om regelmatig iets klein te eten. Waarom? 

  1. Omdat dit een positieve invloed heeft op de schommelingen van je bloedsuikerspiegel. Die blijft stabieler. Dit met minder 'hongertjes' tot gevolg.

  2. Omdat de kans om je jezelf overeet kleiner is. En dat is echt iets dat ik je nog eens heel nadrukkelijk zou willen vragen: 'OVEREET JEZELF NIET'! Dit is echt ongezond! Neem de tijd om te eten, concentreer je hierop en geef je lichaam de kans om te voelen dat het voldoende heeft. Dat is niet voor niets de 1e BASISREGEL uit het WordFit-voedingsplan

 

 

 

 

Pas jij deze info toe? 

 

Alvast veel succes ermee!

 

Fitte groeten,

Fré Heylen, ook uw fitheidscoach

 

 

Bronnen (links naar wetenschappelijke artikels):

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar