Hey WordFit'er,


Voor mij was het eten van een quiche lange tijd iets voor de momenten waarop ik weinig tijd had… Ok, ik maak bewust tijd om elke middag vers eten te maken. Ik plan dit ook echt in m’n agenda in. Dat is een tip die ik ook jou kan meegeven. Maak tijd om vers eten te bereiden. Een struikelblok voor velen is tijdsgebrek… Ik weet het. Maar ja, excuses gaan je niet helpen in je tocht naar fitheid hoor. Probeer hiervoor dus toch tijd te maken. Desnoods reserveer je ’s avond wat tijd om iets te prepareren voor je lunch de volgende middag. Dit noem ik ‘mealprepping’ en heeft ook zijn plaats in mijn WordFit-voedingplan dat ik ontwikkelde om mensen gezond en gevarieerd te leren eten.

Maar terug naar de quiche en het niet veel tijd hebben… Op woensdag train ik voor de middag Yoke tot 11.45u en om 13u moet ik al bij Lucette zijn. Ik rijd snel (OK, ik geef het toe: ook dat ik is niet goed… Beter wat meer onthaasten maar ja…) langs huis om toch iets te bereiden. Dan kies ik er vaak voor om de oven op te zetten, een quiche in te zetten en terwijl groentes te snijden. Rauw en dus een slaatje.

Ofwel ze toch maar snel (daar ben ik weer…) de wok in en warme groentes bij de wok. Dit duurt ongeveer 15 minuutjes. Net de tijd die de quiche nodig heeft om warm te worden.

Zo ging het dus lang. Totdat ik een tijdje geleden zelf de tijd nam om zelf een quiche te maken. Ik was eigenlijk verbaast hoe gemakkelijk dit was. Daarom wil ik jullie het receptje meegeven. Probeer het zelf zeker ook maar eens uit.

Ik gebruikte volgende ingrediënten omdat ik deze nog in huis had. Uiteraard kan je ook nog variaties op hetzelfde ‘thema’ verzinnen hé.


Ingrediënten
:

 • 4 plakjes bladerdeeg

 • 1 courgette

 • 1 aubergine

 • 1 paprika

 • 3 eieren

 • 70 gr tomatenpuree

 • 100 ml crème fraîche

 • 100 gr geraspte oude kaas

Ik gebruikte ook nog een springvorm van ongeveer een 15-tal centimeter doorsnede.

 

[promo-banner-1]

 

Hoe bereiden?

 1. Verwarm je oven al voor op 180 graden

 2. Vet de springvorm in. Ik gebruikte hiervoor kokosvet. Dit is een gezond alternatief voor olijfolie en soms al te verkrijgen in bepaalde supermarkten. Anders vind je dit zeker in een natuurwinkel in je buurt. En neen, je moet geen schrik hebben hoor: je smaakt de kokossmaak er niet door.

 3. Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg. Dit is wat puzzelen… maar komt zeker goed!

 4. Snijd de groenten. Ik koos ervoor dit te doen in kleine stukjes maar volgens mij kan het ook perfect met een mandoline. Dan heb je plakjes groente en kan je volgens mij de volgende stap overslaan. Ik nam dus als groenten courgette, aubergine en paprika.

 5. Indien je de groenten in stukjes snijd bak je ze eerst nog even aan in een pan. Dit doe je ze om ze iets meer gaar te krijgen. Ook hier kan je kiezen voor bijvoorbeeld kokosvet maar olijfolie kan ook perfect. Kruid de groentes een beetje bij met wat peper en zout.

 6. Meng terwijl de groenten wat aan het aanbakken zijn de eieren, tomatenpuree en crème fraîche in een kommetje. Meng dit geheel.

 7. Doe de groenten in de beklede springvorm en giet het eiermengsel er over heen. De groenten mogen goed ‘zwemmen’ in het mengsel. Anders ga je een te droge quiche krijgen.

 8. Doe ‘on top’ nog een beetje geraspte kaas en zet het geheel in de oven. Voor ongeveer 20 à 25 minuten. Kijk regelmatig eens even… Het is de bedoeling dat de quiche gestold is en mooi goud van kleur is geworden.

En dan smullen maar…

Of zoals ik dus nu doe. Ik laat deze afkoelen en bewaar de quiche in de ijskast tot het weer woensdag is. Dan hoef ik die enkel nog even op te warmen. Het wordt dan helemaal een gezonde maaltijd als je er nog wat extra groenten bij snijdt. Eet ze of koud en dus al slaatje of warm. Helemaal ideaal is als je deze groenten voor bij de quiche de avond ervoor al snijdt en ook in de koelkast bewaard. Mealprepping weet je nog wel…

Laat het smaken!

 

Wil ook jij gezond leren eten? Bekijk dan deze video.

 

Meer info over het WordFit-voedingsplan vind je HIER.

 

Fitte grtn,

Fré Heylen (personal coach en bedenker van de online begeleidingsprogramma's van WordFit)

 

[promo-banner-2]

 

Lees ook:

 

Heb je het GRATIS WordFit EBOOK met 14 verrassende ontbijtideeën nog niet? Downlaoad het HIER.

 

WordFit ebook downloaden

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar