Recept Kikkererwten-pizza's

Hey hey,

 

Hier geef ik je het recept van een pizzabodem, gemaakt van kikkererwten, mee.

Of beter gezegd: van kikkererwtenmeel.

Van gekookte kikkererten kan je hummus maken. Daarvan vind je trouwens hier het recept.

Wil je zelf kikkererwtenmeel maken? Dan heb je nog harde, ongekookte, kikkererwten nodig.

Om deze tot meel te mixen heb je een stevige blender, met glazen mengkom, nodig. Als je dit in een plastieken versie doet, kan die scheuren door het in het rond vliegen van de harde kikkererwten. Ook kan je een machine gebruiken waar je koffiebonen mee maalt. Mocht je die in huis hebben...

Alternatief is dat je gewoon kikkererwtenmeel koopt in de winkel.

 

 

Echt lekker, zo'n kikkererwten-pizza

Fré Heylen

 

Probeer het maar eens uit, zou ik zeggen.

 

Ook kan je altijd eens een pizzabodem van bloemkool maken. Of een havermout-pizzabodem kan natuurlijk ook.

Beide heel lekker!

Variëren, variëren... Weet je wel ;-)

Dat is sowieso waardevol als het aankomt op een gezond voedingspatroon.

 

 

 

 

Hieronder vind je het recept... 

Recept Kikkererwtenpizza WordFit Fré Heylen

60 minuten

2 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten


Voor de bodem:

  • 300 gram kikkererwtenmeel 

  • 200 ml warm water 

  • 3 el olijfolie

  • 1 el Italiaanse kruiden 

  • half teentje geperste knoflook 

  • 1 tl appelazijn of citroensap

  • 1/2 theelepel zout

  • snuifje peper

 

Als topping:

  • 150 gram feta

  • 100 gram gedroogde tomaten

  • (andere) helft geperst teentje knoflook

  • 50 gram champignons (of shiitakes)

  • 1 lente ui (of ajuin)

  • als je fan bent: wat kappertjes

  • half stronkje witloof

  • groene asperges

  • peper en zout

  • olijfolie

  • eventueel nog beetje overschot (enkele druppels) van citroensap/appelazijn

  • enkele blaadjes basilicum

 

 

Bereiding

 

  • Verwarm de oven al maar op 180 graden. 

  • Meng de ingrediënten voor de bodem in een kom. Kneed alles door elkaar. 

  • Verdeel het deeg in 2 en rol van elk deel een bal die je dan plet tot een pizzabodem (op een werkblad dat je met meel hebt bestuift)

  • Leg de 2 bodem op een bakplaat en bak ze gedurende 5 minuten
  • Ondertussen maak je de topping door de feta, half geplet teentje look en gedroogde tomaten te mixen.

  • Verspreid deze 'spread' over je bodem.

  • Snijd de champignons/shiitakes, het witloof en de lente ui in stukjes.

  • Verdeel dit, samen met de groene asperges, over de bodem met 'feta, look, tomaten'-spread.

  • Bak geheel nog gedurende maximum 30-tal minuten in de oven. 

  • Voor het opdienen kan je nog wat kappertjes en enkele druppels citroensap/appelazijn toevoegen

  • In stukken snijden en... Smullen maar!

 

 

Probeer het maar eens uit

 

 

En je kan natuurlijk altijd andere inrediënten gebruiken voor je topping.

Laat je fantasie maar de loop, zou ik zeggen.

 

 

Laat het smaken ;-)

 

Fitte groeten,

Fré Heylen

 

 

 

 

 

Ook interessant...

 

 

 

Lekkere LUNCH-recepten

Ontvang je gratis versie van de
"Lekkere LUNCH-recepten".

 

 

 

 

WIL JIJ JE LEVENSSTIJL AANPASSEN?

Ontdek de WordFit-academie
Meer info


Dat wat je gewoon hoeft te weten. Als 1e stap...

Ontdek die dingen die ik al jarenlang meegeef aan m'n cliënten.

Omdat ik heb gemerkt dat iedere persoon ermee geholpen is.

 

Kleine aanpassingen die echt een groot verschil betekenen.



 

 

 

 

 

 

 

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

 



 

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar