Makkelijkere variant pushups WordFit Thuis je lichaam verstevigen

Hey hey,

 

 

"Dat kan ik niet hoor..."

Dat is een reactie die ik vaak te horen krijg.

Daarom keg ik je hieronder niet alleen uit hoe je een push-up uitvoert maar geef ik je ook een methode mee die ook voor jou haalbaar is.

Weet dat door het uitvoeren van push-ups je zo goed als je ganse bovenlichaam gaat kunnen verstevigen. Vooral je borstspieren, triceps (achterkant van je bovenarm) en je schouderspieren. Maar ook wel je biceps, onderarmen en zelfs je buikspieren.

Een andere benaming voor push-ups is 'pompen'. Dit is alvast een woord dat we in Vlaanderen vaak gebruiken als we het hebben over het uitvoeren van push-ups.Je kan meer dan je denkt!!

Je moet niet direct denken dat het uitvoeren van push-ups te moeilijk is voor je. Als ik personen in het dagdagelijkse leven begeleid hoor ik dit geregeld: ‘Ja maar, how, dat kan ik niet hoor…’ Maar denk niet te snel dat je iets niet kan. Dat is nu eenmaal een heel belangrijke steltregel die ik m'n cliënten altijd meegeef: positief denken. Focussen op dat wat je wel kan. Je kan echt wel meer dan je denkt. Als je daar in gelooft tenminste…

Mocht je nu toch ervaren dat het uitvoeren van een push-up zoals je op bovenstaande fotot's ziet afgebeeld te zwaar is voor jou, bestaat er een iets makkelijkere variant. Ook die leg ik je uit in onderstaande video. En die gaat ook jou zeker en vast lukken! In plaats van te steunen op je tenen ga je bij deze makkelijkere manier steunen op je knieën.

Door regelmatig push-ups te doen ga je dus je borstspieren verstevigen maar, zoals hierboven al aangehaald, ook tal van andere spieren. Push-ups doen is dus wel degelijk een heel effectieve spierverstevigende oefening.

 

Hoevaak doe je push-ups?


Dit is van persoon tot persoon vaak heel verschillend. Er zijn mensen die hun gewicht slechts één maal omhoog kunnen drukken. Anderen kunnen dit wel 50 of zelfs 100 keer. Natuurlijk gaat dit op den duur naturrlijk wel steeds beter lukken...Ik zou zeggen: zolang je het kan volhouden, met een neutrale rug! Dus ook bij deze oefening stel ik voor om te bracen.  Je gaat er alleen maar je buik- en rugspieren extra door verstevigen. Alleen is het dan natuurlijk ook wel belangrijk om over je brace te ademen!

 

 

Ademen!


Je kan je ademhaling afstemmen op het ritme waarop je jezelf opdrukt. Probeer zelf maar uit wat het best voor je werkt. Zo kan je bijvoorbeeld inademen als je omlaag gaat en uitademen als je jezelf opniuew omhoog drukt. Maar even goed kan het voor jou beter werken 'omhoog + omlaag' inademen en bij de volgende neer- en opwaartse beweging opnieuw inademen. Ga op zoek naar een ideaal ritme waarbij je je eigen ontspannen tempo van ademen kan aanhouden.

 

 

Zo zwaar als je zelf wilt?


De mate van ‘zwaarheid’ bij het pompen kan je zelf ook nog wat gaan bepalen. Ook dat haal ik aan in de video. Afhankelijk van hoe diep je door je armen buigt. Hoe dieper je gaat, hoe zwaarder. Maar je hoeft in het begin niet per se met je neus tot op de grond gaan te gaan hé. 

Ik stel voor dat je probeert elke training 1 ‘push up’ meer te doen dan je de vorige keer lukte. OK, toegegeven… Die laatste ‘push-ups’ zullen moeilijk gaan maar denk dan maar dat die juist het verschil gaan maken en je sterker gaan maken! Nogmaals, je kan meer dan je denkt!

 

Succes en plezier bij het uitvoeren van deze oefening waarmee je zo goed als je ganse bovenlichaam gaat verstevigen. Tot de volgende!

 

Fitte grtn,

Fré Heylen (ook uw fitheidscaoch)

 

EXTRA: Probeer ook maar eens te variëren met de breedte waarop je je handen plaatst. Je zal merken dat je toch nog net iets andere spieren gaat aanspreken...

 

 

 

 

Ook efficiënte oefeningen zijn...

 

 

 

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar