Voldoende bewegen om fit te worden

 

Hey WordFit'er,

 

Waarom is touwtje springen een goede voorbereidende oefening als je regelmatig gaat lopen?

Bij touwtjespringen worden zowel de achillespezen, de kuitspieren als de enkel- en voetspieren gebruikt. Allemaal spieren die bij het lopen uiteraard ook aan het werk worden gezet.

Het zorgt onder andere voor versteviging van je voetboog die je hieronder ziet afgebeeld.

Voetboog verstevigen Fit to Run WordFit.be

Die voetboog is dus het deel van je voet waarmee je de grond niet raakt als je rechtop staat. Alleen bij mensen die platvoeten hebben is dit wel het geval... Hoe steviger je voetboog is, hoe krachtiger je afzet vanop de grond kan gebeuren. Daardoor vergroot je bij het lopen makkelijker je stappen en dat is de reden waarom je dus beter (of sneller) kan gaan lopen.

 

Daarnaast is touwtjespringen net als lopen een gewichtsdragende activiteit. Hierdoor worden je botten gestimuleerd om extra botmassa aan te maken.


Ook verhoogt touwtjespringen je coördinatievermogen, je uithouding, je veerkracht, … Dingen die je ook zeker en vast van pas komen tijden het lopen.

Bijkomend voordeel is dat je bij touwtjespringen ook je bovenlichaam gebruikt. Zowel je armen, schouders en rug worden aan het werk gezet. Het belang hiervan op het verbeteren van je loopprestaties wordt nog te vaak onderschat. In de video die ik maakte over het makkelijker naar boven lopen en die je HIER vindt, wordt dit verband snel duidelijk. Neem zeker maar even een kijkje...


Touwtjespringen zorgt ook voor een toename in bloedstroom naar zowel het onder- als het bovenlichaam. Door de snelheid langzaam op te voeren is het lichaam na een korte sessie (maximaal 10 minuten) klaar voor je training.

Ideaal dus als opwarmingsoefening!

 

TIP: land afwisselend op je linker- en  rechterbeen: net als bij het lopen.

 

 

Wil ook jij je loopprestaties verbeteren? Bekijk dan zeker even onderstaande video.

 

Meer info over het Fit to Run-programma van WordFit vind je HIER.

 

Fitte groeten,

Frédéric Heylen (oprichter WordFit.be en uw fitheidscoach)

 

 

Lees ook

 

[promo-banner-1]

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar