Hey WordFit'er,

 

Wil jij gewicht verliezen? Natuurlijk is je het aanpakken van je voedingspatroon en -gewoontes heel belangrijk. Maar vaak wordt het uitvoeren van spierverstevigende oefeningen (ook wel krachttraining genoemd) over het hoofd gezien. Vaak hoor ik dan de reactie: “Ja, maar ik wil geen bodybuilder worden hé…”. Mij lijkt het logisch, als is dat mijn persoonlijke mening, dat je er als vrouw niet zo wil uitzien als de hierboven afgebeelde vrouwen. Al is dit natuurlijk ieders vrije keuze... Sowieso wil ik je maar even meegeven dat, indien je dit toch zou beogen, je hier bij WordFit niet aan het juiste adres bent. Belangrijk is dus om het verstevigen van je spieren niet te verwarren met het opbouwen van spiermassa. Weet dat bodybuild(st)ers vaak 6 uur per dag trainen en ze een speciaal dieet volgen met opname van extra eiwitten. Dit om hun spieropbouw te stimuleren. Nu is het wel zo dat het eten van eiwitten sowieso wel belangrijk is in een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Maar zoals voor alles geldt: met niets overdrijven! Daarnaast is het trouwens, wat betreft het er niet willen uitzien als een bodybuilder, ook zo dat vrouwen over het algemeen toch niet de aanleg hebben om 'n enorme spiermassa op te bouwen. Dit komt door een beperkte aanwezigheid van testosteron in hun lichaam.

Waarom helpt het dan op spierverstevigende oefeningen te doen als je wil afvallen?

Je lichaam heeft meer energie nodig om je spieren te bevoorraden dan voor elk andere weefsel in je lichaam. Je metabolisme werkt efficiënter door een versterkte spiermassa. Met andere woorden: je stofwisseling draait op een hoger niveau en je gaat dus sowieso meer calorieën verbranden. Ook in rust zullen je spieren je vetverbranding stimuleren. Dit is één van de meest over het hoofd geziene aspecten als het aankomt op ‘willen afvallen’. Een voorbeeld van spierverstevigende oefeningen zjin squats, waardoor je onder andere je bovenbenen verstevigt. Verkeerderlijk wordt trouwens vaak beweerd dat die squats de meest aangewezen oefening is om je je bilspieren te verstevigen... Dat klopt dus niet. HIER kan je daar trouwens meer over lezen. Andere voorbeelden van spierverstevigende oefeningen zijn onder andere:

Allemaal oefeningen die je kan uitvoeren zonder materiaal. Ok, je kan bijvoorbeeld ook een Kettlebell Swing uitvoeren. Daarvoor heb je een Kettlebell nodig. Die zie je op afbeelding hieronder afgebeeld. Maar ik wil je maar laten inzien dat je absoluut geen (grote) fitnesstoestellen nodig hebt om je lichaam te verstevigen. Wil je bijvoorbeeld je buik en rug (romp) verstevigen? Begin dan in 1e instantie al maar met het aanleren van het 'bracen'. Dit vormt echt de basis van correct bewegen maar dus ook van het verstevigen van je lichaam...

Andere voordelen van krachttraining zijn onder andere:

  • Het uitvoeren van spierverstevigende oefeningen zorgt ook voor stevigere aanhechtingen van je spieren zoals de pezen. Hierdoor geraak je minder snel geblesseerd. In verband hiermee schreef ik trouwens eerder al een artikel over het feit dat je je lichaam moet zien als een aaneenschakeling van spieren, pezen en gewrichten.
  • Alleen al maar door het leren bracen, verstevig je de spieren rond je wervelkolom. Dit helpt je bij het aanhouden van de neutrale krommingen in je wervelkolom waardoor je makkelijker een correcte(re) lichaamshouding kan aanhouden. Dit zorgt sowieso voor een kleinere kans op rugpijn. Daarnaast toon je hierdoor meer zelfzeker. Dit wordt dan weer door anderen, of je het nu beseft of niet, als mooi aanzien. Dit geeft je zelfvertrouwen op zijn beurt dan weer een boost, … Alleen maar positief nieuws dus... ;-) 

MAAR... Natuurlijk is het wel belangrijk om de juiste spierverstevigende oefeningen uit te voeren. En ze daarnaast ook correct te doen. Ik heb hiervoor voor jou de ideale oplossing! Wil jij je lichaam verstevigen? Wat je dus ook gaat helpen om af te vallen... Ik heb alle info die je nodig hebt om en steviger lichaam te krijgen voor jou gebundeld in een online begeleidingsprogramma! Namelijk het BBB-programma. Indien jij vandaag nog beslist om er voor te gaan, jij je inschrijft voor het BBB-programma waarbij je stap per stap alle nodige info meekrijgt om je lichaam op een verantwoorde manier te verstevigen, geef dan bij je inschrijving 'letsdothis' (zonder ') in en je ontvangt 30% KORTING!

Extra

Houdt er wel rekening mee spiermassa meer weegt dan vet. Daar tegenover staat wel het gegeven dat een kilogram spieren beperkter is qua omvang dan een kilo vet. Dat zie je ook op onderstaande afbeelding. Het kan dus zijn dat, indien je je ischrijft voor het BBB-programma van WordFit, je niet direct kilo’s kwijtspeelt maar wel ga je sowieso merken dat je lichaam steviger gaat aanvoelen. Hierdoor ga je ook beter in je vel voelen en ga je toch merken dat je kleding losser gaat komen te zitten.

 

Nog even herhalen: als je nog vandaag inschrijft voor het BBB-programma en je geeft bij je inschrijving 'letsdothis' (zonder '), ontvang je dus 30% KORTING! Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit je in de nabije toekomst te kunnen begeleiden.

 

Fitte groeten,

Frédéric Heylen, ook uw fitheidscoach

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar