Hey WordFit'er,

Lopen is uiteraard een goede manier om aan je fitheid te werken...  En dan kan een goede loopschoen altijd wel helpen natuurlijk! Draai of keer het zoals je wil: lopen is en blijft een blessuregevoelige activiteit. Natuurlijk kan het dan helpen om je lichaam correct te (leren) bewegen en bepaalde spieren te verstevigen om zo je loopprestaties te verbeteren. Anders hadden we ook niet het Fit to Run-programma ontwikkeld natuurlijk...Maar zoals gezegd kan een loopschoen ook al iets bijdragen aan het feit dat je minder snel geblesseerd raakt door het lopen. Want, geloof me, zo zijn er velen hoor. Mensen die een blessure oplopen door regelmatig (of te veel?) te gaan lopen.

Welke loopschoen kiezen?

Vaak is de loopschoen die je als gegoten zit, wanneer je hem voor het eerst past, de beste. Daarnaast kan het altijd wel helpen om eens een loopanalyse te laten uitvoeren. Daarvoor is Runners Lab, met vestigingen in Zwijdrecht (vlakbij Antwerpen), Gent, Paal-Beringen en Zaventem, zeker een goede partij. Eens je weet of jij het best een neutrale schoen hebt of eentje die je wat meer ondersteuning biedt aan bijvoorbeeld de binnenkant kan je voet(en), dan weet je al veel. Als je er dan enkele van dit soort schoenen uitprobeert en je hebt een goede gevonden, zit je als het wat meezit voor enkele jaartjes 'save'. Niet dat een bepaalde loopschoen meerdere jaren meegaat. Zeker niet...

 

Ondanks het feit dat ik in bovenstaande video aanhaal dat een loopschoen in verschillende kleuren verschijnt is dit dus het minst belangrijke van allemaal! En toch kiezen er nog heel wat mensen een bepaalde loopschoen omdat hij er gewoon heel mooi uitziet... En dus niet omdat hij heel goed zit en geschikt is voor jouw manier van lopen. Op wat baseer jij je als je een loopschoen koopt? En ooit al eens een loopanalyse laten uitvoeren? Laat het me onderaan gerust even weten door een reactie achter te laten! Waarvoor dank!

Fitte groeten,

Fré Heylen (ook uw fitheidscoach)

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

 



 

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar