Wees dankbaar WordFit mindset

Hey WordFit'er, 

 

Kan je je het moment voor de geest halen dat je een onverwacht cadeau kreeg van je geliefde? Of dat je net een nieuwe job had. Of de dagen nadat jullie net je nieuwe huis kochten.

Op die momenten voelde je je misschien wel even extra gelukkig. Maar dit soort gebeurtenissen zorgden er niet voor dat je vanaf dan altijd gelukkig was hé?! Zo werkt het nu eenmaal niet...

We worden verwent, verwennen onszelf, bereiken doelen, kopen dingen, ...

Maar het is niet zo dat dit een blijvend geluksgevoel met zich meebrengt.

 

Wat wel kan helpen


Het feit dat je je misschien niet 100% goed in je vel voelt en bruist van energie is vaak een gevolg van angsten. Angst om verlaten te worden, bindingsangst, angst om niet goed genoeg te zijn, angst om niet voldoende (geld) te hebben, ... Er zijn vele angsten. En deze beperken je allemaal in het 'perfect gelukkig' zijn

Maar er is een middeltje voor... Namelijk, dankbaarheid!

 

 

Dankbaarheid helpt je angsten aan te pakken!

Trainbaar


Het goede nieuws is dat als je niet goed weet hoe je dankbaar moet zijn, je dit makkelijk kan aanleren

Om te beginnen is het dus wel belangrijk om te beseffen dat dankbaarheid je meer gaat openstellen voor geluk. Hierdoor kan je je beperkende angsten serieus verminderen. 

Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is elke avond, voordat je gaat slapen, 5 dingen noteren waarvoor je dankbaar bent

In het begin is dit misschien een moeilijke stap. Het kan bizar aanvoelen om hierover na te gaan denken. Maar geef het een kans.

 

Tja, waarvoor ben ik dankbaar?


Je kan dankbaar zijn voor de simpelste dingen... Het feit dat je ogen hebt gekregen waarmee je dit kan lezen. Dat je maar op een knop hoeft te drukken en je extra licht hebt om je ogen te ontlasten. Dat je niet in de koude hoeft te zitten. 

Maar ook zaken zoals het hebben van een liefdevolle partner. Of als je vrijgezel bent, het feit dat je je zin kan doen. Dat het zonnetje schijnt. Dat je kinderen gezond zijn geboren. Zelfs als je het moeilijk hebt, kan je nog steeds dankbaar zijn dat je bijvoorbeeld niet in Afrika of Syrië geboren bent. En dat je daar nu misschien geen dak boven je hoofd had. Of dat er rivaliserende bevolkingsgroepen je elk moment uit je huis konden komen halen...

 

Hoe lang doe je dit?

 

Door 's avonds voor jezelf een lijstje van vijf dingen waarvoor je dankbaar bent op te maken, ga je jezelf leren om positieve dingen op te merken. En dat is net de bedoeling. 

Opmerkzaam zijn voor kleine dingen en wat meer oog hebben voor positieve zaken kan je echt helpen om gelukkiger door het leven te gaan. Na twee weken zorgt het voor jezelf oplijsten van 5 dingen waarvoor je dankbaar bent dat je je, zowel op emotioneel gebied alsook in relatie met anderen, gelukkiger voelt. Dat bleek uit een onderzoek uit 2003 dat verscheen in het Journal of Personality and Social Psychology.

 

Principe erachter


De dag van vandaag worden we overladen met prikkels. Gelukkig worden de meeste hiervan gefilterd door je hersenen. Anders werd je gek. Mocht je echt elk geluid of elke beweging opmerken... Maar als bijvoorbeeld je neefje wordt geboren en hij krijgt een bepaalde naam, dan hoor je die naam plots veel meer opduiken in andere situaties. Dit komt doordat jij meer belang hecht aan die naam. En jouw brein merkt het daarom wel op. In plaats van dat het tot voor de geboorte van je neefje die naam gewoon filterde en op de achtergrond liet.

Dat principe kan je dus ook doortrekken als het aankomt op je beter in je vel gaan voelen. Als je dagelijks je aandacht vestigt op die dingen waarvoor je dankbaar bent, dan gaan jouw hersenen als het ware op de uitkijk staan om dingen te vinden waar jij dankbaar voor bent. Je gaat ze om den duur gewoon veel sneller opmerken.

 

Na een tijdje...


Op den duur is het niet meer nodig ze op te lijsten. Door het feit dat je meer open staat voor dingen waarvoor je dankbaar bent, ga je om den duur ook positieve dingen opmerken. En dit gewoon terwijl ze aan het gebeuren zijn. Je gaat je op het moment zelf al dankbaar voelen.  

Nadien kan er nog eens aan terugdenken, geniet je er opnieuw van en kan je, als jij je daar goed bij voelt, het 's avonds toch nog op je lijstje zetten... 

Het opmerken van prettige ervaringen is trouwens ook één van de zaken die zijn plaats krijgt in ons online Relaxatie-programma waarmee je kan leren (mentaal) tot rust te komen. 

 

We zouden zeggen: "Probeer de hierboven beschreven methode zeker al maar eens uit..."

Het gaat je echt helpen om je beter in je vel te gaan voelen! 

 

Geef het gewoon een kans...

Zou het niet geweldig zijn dat je door elke dag 5 dingen te noteren je jezelf beter gaat voelen

Misschien een idee om er nu direct mee aan de slag te gaan?! Want van uitstel komt heel vaak afstel...

 

 

MENTAAL RUST VINDEN

HET KAN

 

 

Ook interessant...

 

 

Heb jij het gevoel wel wat ondersteuning te kunnen gebruiken in het aanpassen van je levensstijl?

Ja? Maar geen zin om elke keer face to face af te spreken met een coach of mentor...

 

Dan kan een online coachingstraject je ongetwijfeld helpen!

Ontdek hieronder meer over het online leefstijl-veranderingstraject van WordFit, het Voel je goed in je Vel-programma.

 


Dat wat je gewoon hoeft te weten. Als 1e stap...

Ontdek die dingen die ik al jarenlang meegeef aan m'n cliënten.

Omdat ik heb gemerkt dat iedere persoon ermee geholpen is.

 

Kleine aanpassingen die echt een groot verschil betekenen. 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar