"Ook als ik frietjes eet, stuur ik die foto door" 

 

Bouwel / Heist-op-den-Berg

Wie wil niet fit door het leven gaan? De Heistse fitheidscoach Fré Heylen (32) met zijn WordFit-zaak in Bouwel (Grobbendonk) helpt mensen om dat doel te bereiken, ook via het internet. In vier jaar tijd bouwde hij een online community op die in Vlaanderen de grootste is geworden in haar soort. - Bert Provoost

 

De Facebookpagina WordFit van Fré Heylen wordt ondertussen al gevolgd door zo'n 20 000 mensen. "Ik ben er vier jaar geleden mee begonnen. Op mijn site en de Facebookpagina geef ik tips over bewegen, voeding en je goed in je vel voelen. Ik lees er studies op na en probeer de mensen er correct advies te geven. Vaak maak ik er ook filmpjes bij. Het is leuk dat zoveel mensen me nu volgen. Ik weet alleszins wel waarom ik dit doe."

 

Fré Heylen - Fitheidscoach

"Ik doe me niet beter voor dan ik ben. Misschien verklaart dat een deel van het succes"

 

"Het is zonde dt veel mensen zich met weing energie door de dag slepen, terwijl het leven zo schoon kan zijn", vindt Fré. "Daarom wil zo veel mogelijk mensen op weg helpen. Via mijn pagina geef ik heel veel gratis informatie weg, maar ik trek daar ook klanten mee aan die zich effectief willen laten begeleiden."

Niet overdrijven

Opvallend is dat er geregeld ook kleine zondes opduiken in de stukjes die Fré schrijft. "Je leeft maar één keer. Je kan maar best genieten van je leven. Alleen overdrijven is uit den boze. Dat is de kortste weg naar een minder lang en kwalitatief leven, waarin je dus minder kan genieten."

"Mijn buren hebben hier een frituur. Ik doe dus geregeld oefeningen terwijl mijn terras naar frietjes ruikt. Als ik bijvoorbeeld op vrijdagavond dan ook echt een pakje ga halen, dan post ik dat ook op Facebook. Ik wil niet alleen groene smoothies en sla laten zien, want dat is de werkelijkheid niet. Ik doe me niet beter voor dan ik ben. Misschien is net dat herkanbaar voor veel volgers en verklaart dat een deel van het succes. Ik zal ook nooit extreme zaken promoten. Het moet op mensenmaat blijven."

 

Natuurlijk en onbewerkt

"Ik raad bijvoorbeeld aan om zoveel mogelijk natuurlijke en onbewerkte producten te eten. Daarmee kom je al een heel eind. Veel mensen zijn op zoek naar inspiratie over wat ze daarmee moeten klaarmaken. Daarom post ik van elke maaltijd een foto op Instagram via de account iedereenfit. Ook daar word ik door zo'n 2000 mensen gevolgd."

"Maar ik heb het niet alleen over gezond eten en correct bewegen, zegt Fré. "Ook rust is belangrijk in een fitte levensstijl Je mag niet constant op het gaspedaal staan en je moet even durven te remmen. Een handig middeltje om met stress om te gaan is bijvoorbeeld om je op je ademhaling te concentreren. Het aantal ademhalingen per minuut hangt samen met je hartslag. Als je rustig ademt, zakt ook je hartslag. Als je daar even bewust mee bezig bent, is het heel makkelijk aan te leren."

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar