Artikel over WordFit op Made in Kempen

WordFit lanceert een online academie


BART DE BRUYN 17 OKTOBER 2019

 

GROBBENDONK – Frédéric Heylen, oprichter van WordFit, heeft een WordFit-academie gecreëerd. “Hiermee speel ik in op het feit dat iedere persoon verschillend is”, stelt Frédéric Heylen. “Mensen verdienen meer dan zomaar een standaard stappenplan.”
 

In 2011 begon Frédéric Heylen, een bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie, in de buurt van Heist-op-den-Berg mensen te begeleiden naar een gezonde, energieke en dus fitte levensstijl. “Oorspronkelijk alleen op het gebied van sport en beweging, maar al snel kwam ik erachter dat sporten niet altijd volstaat om mensen zich goed in hun vel te laten voelen”, vertelt Frédéric Heylen. Hij ging zich bijscholen over andere aspecten van een gezonde, energieke en dus fitte levensstijl, zoals voeding, rust (slaap, ademhaling) en mindset.

Zijn Facebookpagina met de naam WordFit groeide de voorbije jaren uit tot een community van meer dan 21.000 mensen. Ook vanuit andere regio’s in Vlaanderen en Nederland kwam er interesse. Frédéric Heylen ontwikkelde in 2014 vijf online coaching trajecten. “Dat waren allemaal stap per stap-trajecten waarmee mensen ofwel gezonder konden leren eten, hun lichaam verstevigen, hun rugpijn aanpakken, loopprestaties verbeteren of algemeen hun levensstijl konden aanpassen. Bijna 2.000 mensen bereikten zo hun doel.”

 

Online academie op maat

WordFit-studio in Bouwel (Grobbendonk)

Toch botste Frédéric Heylen op het gegeven dat elke persoon anders is. “Elke persoon is dus ook op een ander moment geholpen met bepaalde info. Bepaalde personen zijn bijvoorbeeld gebaat om sneller aan de slag te gaan met spierverstevigende oefeningen, terwijl anderen meer voordelen ervaren door eerst meer beweging in te bouwen in hun dagdagelijkse leven”, stelt Frédéric Heylen vast.

Hiervoor creëerde hij recent een WordFit-academie. “Hierop kunnen de mensen op hun eigen tempo de info doornemen waaraan ze het meeste hebben. In combinatie met persoonlijke coaching-calls leverde dit de afgelopen maanden al bij heel wat mensen supermooie resultaten op, op weg naar een meer gezonde en energieke levensstijl.”

De WordFit-studio is in Bouwel gevestigd.

 

Link naar originele bericht? Dat vind je HIER.

 
Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar