Fitheidscoach Fré Heylen heeft boek klaar en brengt BV's voor zijn microfoon in podcast 'Goed in je Vel'

 

Heist op den Berg, Bouwel

 

De Heistse fitheidscoach Fré Heylen van WordFit in Bouwel (Grobbendonk) hoort in zijn nieuwe podcast Goed in je Vel bekende en minder bekende Vlamingen uit over welzijn en gezondheid. Zijn eerste gasten waren Saartje Vandendriescche en ex-bobsleester Elfje Willemsen. Binnenkort zet hij onder andere zangeres Belle Perez, voetbalanalist Geert De Vlieger, tenniscoryfee Dominique Monami en comedian Jeron Dewulf op de praatstoel.

Kristof Van Rompaey

 

Heistenaar Fré Heylen begon in 2012 met WordFit (2011 nvdr), toen coaches en personal trainers nog niet dik gezaaid waren als nu. In het begin trainde hij vooral sportief met zijn klanten. Gaandeweg ontpopte hij zich tot een coach met aandacht voor alles, van voeding en rust tot mentale fitheid en ontspanning.

"Sporten en bewegen is maar een deel van je goed in je vel voelen. Een sixpak en een afgetraind lichaam worden vaak gezien als het ultieme doel, maar het metnale aspect wordt vergeten.", zegt Fré. "Dat fenomeen komt ook aan bod in Fit zonder fitness, mijn boek dat in augustus (september, nvdr) verschijnt en verkrijgbaar zal zijn bij Standaard Boekhandel."

 

Leven vol goesting.

Nog voor de coronacrisis broedde Fré al op plannen voor een eigen podcast. Voor de online interviews nodigt hij inspirerende  uit die hun tips delen voor 'een leven vol goesting en energie'.

"Om de spits af te bijten, zette ik meteen twee interviews online: eentje met Saartje Vandendriessche en eentje met ex-bobsleester Elfje Willemsen", zegt Fré. "Saartje kon ik nog bij haar thuis interviewen voor de crisis. Ook Elfje en Belle Perez sprak ik persoonlijk. Enkele van de latere interviews moest ik online afnemen via Zoom (videoconferentie-app). De podcasts waar beelden bij zijn, ga ik waarschijnlijk op mijn YouTube-kanaal WordFit-tv zetten nadat ze verschenen zijn."

  

 

"Ook tijdens de coronacrisis ondervinden we opnieuw het gebrek aan een beroepsorganisatie voor personal trainers en coaches"

Fré Heylen, fitheidscoach

 

De fitheidscoach hoopt om de twee weken een nieuwe aflevering aan te bieden via de platformen Spotify, Apple Podcast App en Soundcloud. "Dat is in elk geval mijn streefdoel", zegt Fré. "Het moet lukken om genoeg interessante mensen te strikken. De volgende podcasts zullen die met Belle Perez en ex-Rode Duivel Geert De Vlieger zijn. Met Geert heb ik het onder andere gehad over het omgaan met tegenslagen, zoals blessures als topsporter en je weg vinden in een nieuwe carrière."

 

Ultieme droom

Op sociale media heeft Fré inmiddels zo'n 25 000 volgers. Zijn nieuwe boek ligt klaar om ter perse te gaan en zijn nieuwe podcast lijkt aan te slaan. Toch koestert de fitheidscoach een ultieme droom. 

"Ooit zou ik graag een televisieprogramma over fitheid en gezondheid maken", ambieert hij. "Bij de uitgeverij gooide ik al een paar ideeën op tafel. Ze hebben ook een productiehuis dat Tv-programma's maakt. Afhankelijk van het succes van het boek, zou het dus zomaar kunnen dat een programma misschien mogelijk wordt. We zullen zien."

De nieuwe coronamaatregelen dicteren dat fitnesscentra de deuren moeten sluiten (was tijdelijk in provincie Antwerpen, nvdr), maar Fré zit voorlopig toch nog met vragen. Wat bijvoorbeeld met persoonlijke coachings? "Het zal nog even wachten zijn op het definitieve besluit", vreest hij. "Zoals ik al eerder aankaartte, ondervinden we ook nu weer het gebrek aan beroepsorganisatie voor personal trainers en coaches. Ik heb nog enigzins het geluk dat ik door de jaren heen geëvolueerd ben van trainer naar personal coach. Dat betekent dat mensen me niet alleen raadplegen om te sporten, maar ook voor een gesprek. Tijdens de lockdown kon ik sommigen voorthelpen via een persoonlijk online gesprek en via gratis online trainingen."

 

Info

https://www.wordfit.be/podcast

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar