Hey WordFit'er,

 

Yoghurt kan zeker een onderdeel uitmaken van een gezond en gevarieerd voedingspatroon. En het hoeven zeker niet altijd de magere varianten te zijn. Zelfs niet als je wil afvallen. Daar kan je HIER meer over lezen. In het online WordFit-voedingsplan, waarmee al honderden mensen gezond leerden eten, raad ik mensen aan om af en toe yoghurt bij hun ontbijt te eten.

Met ‘dierlijke’ yoghurt bedoel ik dat het een afgeleid product is van dierlijke melk. Met andere woorden: melk die in de meeste gevallen afkomstig is van de melk van een koe.

Wel raadt ik je sowieso aan zoveel als mogelijk te variëren in hetgene je eet. Wissel dus ook af en toe eens af en kies af en toe ook eens voor ‘natuurlijke’ yoghurt uit bijvoorbeeld soja.

 

 

Hier zetten we enkele voordelen op een rijtje om regelmatig ‘dierlijke’ yoghurt te eten:

  1. Yoghurt is een bron van calcium en vitamine D. Dit is dan weer goed voor je botten.

  2. In yoghurt zitten evenveel eiwitten als in vlees. 150 gram yoghurt bevat tot 10 gram eiwit, dat is gelijk aan 1 ons vlees. Griekse yoghurt bevat nog meer – 15 tot 20 gram per 150 gram.

  3. Yoghurt stilt de honger. Het eiwit in yoghurt is niet alleen goed voor spierherstel en groei, maar het geeft je ook een voldaan gevoel.

  4. Het helpt je afvallen. Onderzoekers aan de Universiteit van Harvard, onder leiding van Professor Dariush Mozaffarian, ontdekten dat bacteriële culturen in yoghurt helpen om gewicht te verliezen. Over dit onderzoek lees je hier meer.

  5. Yoghurt is goed voor de spijsvertering. Het bevat goede bacteriën (probiotica) die kunnen   helpen bij bepaalde darmaandoeningen, waaronder constipatie, diarree en darmziekten.

  6. ‘Dierlijke ‘ yoghurt helpt de bloeddruk verlagen door dat het rijk is aan kalium. Het is ook rijk aan calcium. Een gebrek aan dit laatste kan leiden tot een hoge bloeddruk.

  7. Het zit vol vitaminen. Naast calcium en vitamine D is yoghurt is een bron van kalium, zink, fosfor, riboflavine, jodium en vitamine B12.

  8. Yoghurt eten helpt als je een slechte adem hebt. Yoghurt bevat melkzuur. Dit is een vriendelijke bacterie die tandvleesziekten zoals gingivitis bestrijdt. Deze zijn vaak de oorzaak  van een slechte adem. 

  9. Het is goed voor de huid. Het blijkt dat yoghurt ook natuurlijke exfoliëren bevat. De melkzuur in yoghurt wordt ook aangetroffen in sommige chemische peelings.

  10. Het stimuleert het immuunsysteem. De actieve bacteriële culturen in ‘dierlijke’ yoghurt kunnen de effectiviteit van witte bloedlichaampjes verhogen.

 

[promo-banner-1]

 

Hopelijk heb ik je met deze info weeral wat kunnen inspireren tot een gezonde, energieke en dus fitte levensstijl?!

 

Fitte groeten,

Fré Heylen, ook uw fitheidscoach

 

Lees ook:

 

[promo-banner-2]

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar