WordFit wil zoveel mogelijk mensen aanzetten tot een gezonde(re) en actieve(re) levensstijl. Lopen is daarbij een heel geschikte activiteit die je kan helpen om fit te worden. Nadeel is dat lopen wel een blessuregevoelige sport is. Wij kregen met WordFit dan ook steeds vaker te maken met mensen die geblesseerd raakten door het lopen. We wilden hier komaf mee maken! Daarom creëerden we het 'Fit-to-Run' trainingsprogramma.

In dit unieke concept, dat Fré Heylen (oprichter van WordFit) samen uitwerkte met Hans Van den Brande (eigenaar van de Studio Heistn), wordt er voor gezorgd dat je lichaam beter is voorbereid op het lopen. Voor ervaren lopers gaat dit programma er ook voor zorgen dat je sneller en efficiënter gaat lopen. Het gaat hier niet om een klassiek ‘Start-to-Run’-programma. Neen, het ‘Fit-to-Run’-programma gaat nog een stap verder.

Ontstaan van het ‘Fit-to-Run’-programma

Zoals hierboven al gezegd werk ik, Frédéric Heylen, samen met Hans Van den Brande. We zijn beide, naast beweegcoaches, ook gepassioneerde lopers. We kregen steeds meer mensen over de vloer die door blessures het lopen tijdelijk of voor lange tijd moesten staken. Opvallend was dat het hierbij om zowel beginnende als ervaren lopers ging. Niets zo vervelend om vol goede moed te beginnen lopen en dan geblesseerd te raken…

Daarom gingen we (Hans en ikzelf) ook over de landgrenzen kijken. In Nederland leerden we om het menselijk lichaam vanuit een wetenschappelijk biomechanische visie te bekijken. Dit trokken we door naar het lopen. Op basis hiervan vergeleken we verschillende loopstijlen en –technieken.

Een volgende stap was om verschillende bestaande loopprogramma’s te vergelijken. Tenslotte namen we ook het gekende ‘Start-to-Run’-programma  onder de loep.

Wat bleek? Het volume van trainingen en eerder opgelopen blessures waren goede voorspellers van nieuwe blessures. Ook viel op dat er in heel wat programma’s geen rekening word gehouden met hoe het lichaam van de loper in kwestie beweegt. Wel bestaan er al heel wat oefeningen, de ene al beter als de andere, maar een verantwoorde opbouw hierbij ontbrak meestal.

Rekening houdende met het voorgaande creëerden we dus het ‘Fit-to-Run’-programma.

 

Inhoud van het ‘Fit-to-Run’-programma

Met het ‘Fit-to-Run’ programma wordt in eerste instantie aangeleerd je lichaam opnieuw op een correcte manier te laten bewegen. Vaak loopt het bij een verkeerd bewegingspatroon al mis…

Op basis daarvan wordt je lichaam fitter gemaakt om te lopen. Je kan het bekijken alsof je je lichaam traint om te mogen of kunnen lopen.

Een volgende stap is om het lopen verantwoord en duurzaam op te bouwen.

Het volledige programma bestaat normaal uit 10 lessen. Zes lessen bestaan dan uit beweeg- en krachttraining, de drie volgende zijn effectieve looplessen en nadien nog een afsluitende les waarin we je de nodige tips en advies geven om thuis mee aan de slag te gaan. Vanaf dit jaar plannen we ook een speciale 'Fit-to-Run'-lessenreeks voor Heist Loopt. Daarover hieronder meer...

Heb je nog vragen? Kom dan naar onze infosessie op donderdag 13/02 om 20.00u in De Studio te Heist-op-den-Berg (Mechelsesteenweg 115).

 

Extra: speciale editie voor Heist Loopt

Dit jaar organiseren we ook een speciale 'Fit-to-Run'-lessenreeks voor Heist Loopt. Deze bestaat uit 12 lessen (i.p.v. de gebruikelijke 10 lessen). Zes lessen beweeg- en krachttraining, 3 specifieke looptrainingen en dus als extraatje drie looptrainingen in groep op het parcours van Heist Loopt. Je kan dus enkel deelnemen aan deze speciale lessenreeks als je ook bent ingeschreven voor Heist Loopt editie 2014. Meer info over Heist Loopt vind je hier.

De prijs voor indivuele lopers en/of vrienden- en verenigingsgroepjes bedraagt normaal 120 per persoon. Maar speciaal voor de deelnemers van Heist Loopt geldt er een korting van € 25. Per ingeschreven deelnemer schenken we met WordFit ook nog eens € 10 aan de goede doelen die met Heist Loopt worden gesteund.

Er wordt voor deze speciale editie ook nog een infosessie voorzien voor de geïnteresseerden. Hierin wordt het programma nog eens toegelicht en beantwoorden we graag al uw vragen. De exacte datum hiervoor zal later nog worden meegedeeld.

Bedoeling is om in mei of juni te starten met dit ‘Fit-to-Run’programma zodat Heist Loopt editie 2014 de apotheose wordt…

Meer info kan bekomen worden via info@wordfit.be

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar