Chips van zoete aardappel WordFit Lifecoaching

Hey hey,

 

Ik heb weer een weekendreceptje voor jullie.

Zoete aardappel chips met parmezaan uit de oven. Heerlijk...

 

En er komt geen frituurketel aan te pas. Dit recept is net wat gezonder.

Hier kan je dan ook rustig een handjevol (of een kommetje) van opeten. Zonder schuldgevoel. 

 

Ik heb zoete aardappel gebruikt om deze homemade chips te maken, maar je kan ook gewone aardappelen gebruiken.

We brengen de zoete aardappel chips op smaak met parmezaan en wat kruiden.

 

Heel simpel eigenlijk!

 


Je kan er een frisse yoghurtdip bij serveren.


Zet de oven niet te heet, zodat de chips niet aanbranden.

Iedere oven natuurlijk werkt anders... Dus houd de chips in de tussentijd maar wat in de gaten.

Verder is het eigenlijk supermakkelijk

 

En lekker... Het zoetige van de aardappel en het zoutige parmezaan is een perfecte combinatie.

De frisse yoghurtdip maakt het helemaal af. 

 Recept: Zoete aardappel chips met parmezaan

30 minuten

2 personen

Tussendoortje

Ingrediënten

 

  • 2 zoete aardappelen

  • 2 el geraspte parmezaan

  • 2 el olijfolie

  • 1 el gehakte peterselie

  • Peper en zout

 

  • voor de yoghurtdip:

    - 3 el Griekse yoghurt

    - 1 knoflookteen

    - 2 tl gehakte peterselie

    - 1 tl dille

 

Bereiding

  • Was eerst de zoete aardappelen.

  • Snijd de zoete aardappelen in dunne plakjes met een mandoline. Heb je geen mandoline? Gebruik dan een kaasschaaf of dunschiller.

  • Laat de plakjes 20 minuten weken in een kom met water. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

  • Laat de plakjes zoete aardappel uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

  • Doe de zoete aardappel in een kom met de olijfolie, de parmezaan en peper en zout. Meng door elkaar.

  • Leg de plakjes aardappel op een met bakpapier bekleede bakplaat.

  • Zijn het hele dunne plakjes? Laat ze dan in 14 minuten krokant worden in de oven. Op de helft van de baktijd draai je de chips om. Heb je wat dikkere plakjes gemaakt? Neem dan 2x tien minuten.

  • Laat de chips afkoelen en werk af met wat vers gehakte peterselie.

  • Maak ondertussen de yoghurtdip om bij de zoete aardappel chips te serveren.

  • Meng 2 el Griekse yoghurt met de knoflook en de peterselie en garneer met wat dille.


De perfecte vrijdagavond snack!

 

 

 

40 tips voor een gezond en energiek leven

Ontvang je gratis versie van het E-book "40 tips voor een gezond en energiek leven".



Ook interessant...

 

 

Lekkere LUNCH-recepten

Ontvang je gratis versie van het E-book "Lekkere LUNCH-recepten".