KOMEN ETEN - Sportieve Heistenaar Fré Heylen verbaast met 'powerkip'

"Tussen de gangen door laat ik mijn gasten sporten"

Vandaag brengt Heistenaar Fré Heylen wat beweging in Komen Eten. De dertigjarige fitnesscoach schotelt zijn gasten geen vettige troep, maar gezond en sportief voedsel voor. Met zijn fameuze powerkip als hoogtepunt. Met de hulp van zijn tv-optreden wil Fré zo veel mogelijk mensen inspireren.


De onlangs naar Grobbendonk verhuisde gezondheidsgoeroe heeft als levenssdoel om zoveel mogelijk mensen aan een gezonde levensstijl te helpen. "Dat doe ik door mensen te begeleiden om hun sportieve doelstellingen te bereiken en door hen een gezondere levensstijl aan te meten. Ik geef dus ook voedingsadvies. Door aan Komen Eten deel te nemen bereik ik in één klap honderdduizenden mensen".
Zijn bijzondere missie nam Fré (voluit Frédéric) heel ernstig. "Ik wilde de gasten wel lekker eten voorschotelen, maar nog belangrijker was dat het allemaal gezond was. Daarom heb ik bijvoorbeeld een 'powerkip' gemaakt (zie kader). Gewone dingen zijn ook kleine energiebommetjes die vol vitaminen en andere belangrijke stoffen zitten. Met mijn menu wilde ik aantonen dat lekker ook gezond kan zijn. Ik koos voor veel natuurlijke en onbewerkte producten. Als je goed weet af te kruiden, zijn ze even lekker als andere voeding. Ik ben misschien geen grote chef-kok, maar denk toch dat ze het hen gesmaakt heeft."

 

Zweten

Maar het bleef niet bij alleen die gezonde kost op het bord van de gasten. Er is veel gebeurd in Komen Eten, maar zoveel zweet als vanavond is er nog nooit gelaten. "Tussen de gangen door heb ik hen ook gevraagd om wat aan sport te doen. Vroeger werd beweerd dat je twee tot drie keer matig tot intensief moest sporten als je een zittend beroep had. Dat was voldoende om te ompenseren. Recentere studies studies hebben aangetoond dat dat niet de ideale manier is. Ik toon de andere deelnemers dat je met vijf eenvoudige oefeningen die je geregeld herhaalt tot een veel beter resultaat kunt komen. Ik weet niet wat ze achter mijn rug in de camera hebben gezegd, maar ik wel dat ze wat sporten zagen zitten. Ik heb ze ook niet te hard laten zweten hoor." (lacht)

Heylen is nog maar enkele jaren bezig als zelfstandige voor zijn eigen zaak WordFit, maar erlijkt wel een publiek voor zijn manier van aanpakken. "Ik heb Lichamelijke Opvoeding gestudeerd, maar op een dag stond ik auto's te verkopen. Ik besefte al gauw dat het niet de job van m'n leven was. Ik wou mensen motiveren en inspireren. Mijn vader moedigde me aan om voluit voor die droom te gaan. Dat is gelukt. Ik heb genoeg klanten. En mijn pagina op Facebook heeft al meer dan 14.000 likes. Ik zet er motiverende teksten, tips en filmpjes op. Geregeld zet ik er ter inspiratie ook een foto op van wat ik die dag gegeten heb. En als ik vrijdags toch eens aan de frituur stop, dan ben ik daar ook eerlijk over. Je mag gerust eens zondigen. Je leeft maar één keer, je moet ten volle genieten van het leven."

 

Mannelijke Sonja Kimpen

"Of dit televisieoptreden naar meer smaakte? Ik ben terecht gekomen in een zotte bende met twee uitgelaten vrouwen erbij. Achteraf was ik dus heel blij dat ik had meegedaan. Ik zou het wel interessant vinden om nog verder op televisie mijn tips te kunnen meegeven. Ik ben trouwens met een aantal zenders in gesprek om iets op poten te zetten. En later dit jaar komt mijn eerste boek uit. De nieuwe Sonja Kimpen? Misschien is er wel ruimte voor een mannelijke fitheidsgoeroe. Al zal ik eerst al eens afwachten hoe de reacties nu zijn."

Nog leuk om weten: Komen Eten-host Herman Verbruggen kwam bij Frédéric langs om wat sportieve tips van hem te krijgen. Dat filmpje kunt u vinden op de Vier-website.

BERT PROVOOST, TOM VETS

 

______________________________________________________________________

 

Ziezo, dat was het artikel dat verscheen in de Gazet van Antwerpen op maandag  09/02/2015. Wil je het filmpje, waarover op het einde van het artikel sprake, bekijken? Het kan ook hier. Veel kijkplezier!

Wil ook jij het recept van de powerkip, maar ook de andere gerechten die ik klaarmaakte tijdens Komen Eten ontvangen? Stuur me even een mailtje naar fh@wordfit.be en dan bezorg ik je het receptenboekje.

 

Fitte groeten,

Frédéric, uw fitheidscoach

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar