Heist-op-den-Berg - De Heitste fitheidscoach Fré Heylen heeft zijn ontslag moeten indienen als voorzitter van de Heistse sportraad. Zijn deelname aan Komen Eten ligt daar opvallend genoeg voor aan de basis.

Niet dat zijn optreden in het populaire programma op Vier zo abominabel was dat de andere leden Heylen niet meer als voorzitter willen. Integendeel, want hij promootte er gezond eten en liet zijn gasten sporten tussen de gangen door.

Het probleem lag wel bij zijn offici¨¨ele woonplaats. 'In het  programma werd ik voorgesteld als inwoner van Grobbendonk. Dat was niet helemaal volgens de regels van de Heistse sportraad', legt Fré Heylen uit. 'Ik ben in de sportraad als deskundige verkozen. Deskundigen moeten volgens het reglement op grondgebied Heist-op-den-Berg wonen. Maar ik ben in het najaar van vorig jaar naar Grobbendonk verhuisd. Ik voel me nog altijd een echte Heistenaar, maar ik ben de liefde gevolgd.'

'Door mijn deelname aan Komen Eten is de bal aan het rollen gegaan en is deze regel naar boven gekomen. Voor de vertegenwoordigers van de sporttakken geldt de regel niet, maar voor zogenaamde deskundigen wel. Het is jammer, maar ik kon niet anders dan mijn functie neerleggen', zegt Heylen.

 

 

Dit artikel was op 1 april het meest gelezen, of toch althans het meest aangeklikte, regionale bericht op Het Nieuwsblad.be. En dit in gans Vlaanderen. Meer zelfs dan een artikel over Jeroen Meus... En neen, dit is of was geen 1 april-grap. Het bewijs kan je hieronder zien ;-).

 

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar