Hey WordFit'er,

 

Met WordFit probeer ik, Fré Heylen (oprichter van WordFit), zoveel mogelijk mensen te helpen om zich goed in hun vel te voelen. Ik schrijf in deze blog dan ook over meer dan enkel bewegen, voeding en rust/ontspanning. Ook over het mentale aspect dat bij de WordFit-levensstijl hoort geef ik regelmatig tips mee. Vandaag geef ik wat tips mee over jouw eigenwaarde en hoe de manier waarop je je kleedt je hierbij kan helpen. Veel leesplezier!

De maatschappij legt hoge normen op. Ook over hoe we er 'moeten' uitzien...

Als je in de spiegel kijkt ga je op zoek naar bevestiging en ga je jezelf vergelijken met de normen die bijna verplicht lijken om aan te voldoen. Wil je afvallen is het belangrijk dat je jezelf positief bekijkt en accepteert zoals je bent! Als je te hard gaat focussen op bepaalde rondingen of 'rolletjes' die zichtbaar zijn, kunnen zogenaamde crashdiëten verleidelijk lijken. Maar deze kunnen de aanzet vormen tot het zogekende jojo-effect en zelfs eetstoornissen. Zeker bij jonge mensen. Wil je op lange termijn gewicht verliezen en zoals WordFit nastreeft je ook goed in je vel voelen en bruisen van energie, is een liefdevolle, gezonde 'relatie' met je lichaam uitermate belangrijk!

Je outfit kan je helpen bij je positieve zelfbeeld en acceptatie van hoe je er uitziet! Wie de juiste keuzes maakt, voelt zich beter, krijgt complimenten, ... Zo kom je in een positieve spiraal terecht die je levensvreugde en zelfbewustzijn een positieve boost gaan geven.

Ok, het kan zijn dat je wat kilootjes wil kwijtspelen. Het zou je misschien goed staan maar totdat je je doel hebt bereikt kan je wel wat kilootjes optisch verbergen. Met deze tips lukt dit ongetwijfeld:

  • Gebruik strategisch donkere en lichte kleuren! Accentueer de lichaamsdelen waarover je jezelf het best voelt met lichte kleuren. De gebieden waarover je jezelf minder zeker voelt kan je proberen wat te camoufleren door donkere kleuren.
  • Motiefjes in je kleding? Horizontale strepen laten je dikker lijken. Sowieso maken strepen of motiefjes je visueel niet slanker. Het beste is gewoon om voor een effen kleur te kiezen.
  • De juiste maat kiezen. Ook al ben je bezig met enkele kilootjes kwijt te spelen, koop geen kleding die te strak zit en waarvoor je eigenlijk eerst nog zou moeten afvallen om het te doen passen. MAar overdrijf ook niet en kies ook niet voor een veel te grote maat. Verhul je dus niet in wijde bloeses en truien. Deze doen je juist dikker lijken. Twijfel je? Opteer dan toch maar voor de grotere maat waarin je je zekerder en prettiger voelt. Nogmaals: het is belangrijk dat je iets draagt waar jij je goed in voelt. Dan straal je meer zelfvertrouwen uit!
  • Mooie rondingen accentueren. Vrouwen met een zandloperfiguur worden meestal aantrekkelijk gevonden door mannen. Het zogenaamde Rubens-figuur... Ben je zo een vrouw? Accentueer dan je rondingen door het dragen van een goed passende BH. Dit helpt je er eleganter uitzien en je mooier te voelen. Kan je echt niet leven met het 'rolletje' dat over je broek komt piepen? Figuurcorrigerend ondergoed kan ook steeds een oplossing bieden om je beter in je vel te voelen (lees: zekerder te voelen).
  • Laat je goed adviseren. Volstaan deze tips niet? Of twijfel je nog? Ga naar een winkel waar een vriendelijke en ongedwongen sfeer heerst en je door iemand wordt geholpen. Dit heb je natuurlijk niet in de grote ketens. Ook een verkoopster van je eigen leeftijd kan er vaak voor zorgen dat je gemakkelijker om advies durft te vragen.

Hopelijk helpen deze tips je zelfzekerder te voelen. Vergeet niet: als je zelfverzekerd overkomt zal niemand uit zichzelf gaan denken dat er iets aan je te zien zou kunnen zijn!

 

Ga jij aan de slag met deze info? 

Heb je hiermee ervaringen of nog andere tips? Laat ze onderaan deze pagina even achter... Zo help ook jij anderen! Alvast bedankt daarvoor!!

 

Groetjes,

Fré Heylen, uw fitheidscoach

 

Lees ook:

 

 

[promo-banner-1]

 

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

 



 

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar