Hey WordFit'er,

WordFit is altijd een trendsetter geweest als het aankomt op online diensten. En dat terwijl ikzelf (Frédéic Heylen en oprichter van WordFit.be) nog maar sinds april 2012 een persoonlijke Facebook-account heb. Maar op 10 oktober 2012, toevallig (of niet, dat weet ik al niet meer) op mijn verjaardag startte ik met de Facebook-account van WordFit. Toen nog met de bedoeling mijn expertise kenbaar te maken aan mensen in de buurt van Heist-op-den-Berg. Dat was namelijk de regio waarin ik was begonnen met mensen te begeleiden aan huis. Dit nadat ik mijn job als autoverkoper had opgegeven, mijn hart was gevolgd en de grote (onbekende) sprong naar het ondernemerschap en het begeleiden van mensen via personal coaching had gewaagd. Nu ik er op terugkijk... Lichamelijke Opvoeding studeren en dan in de autobranche terecht komen. Zeker achteraf gezien niet de meest verstandige beslissing maar soit... Alles heeft volgens mij z'n reden en ook dit zal dat wel hebben hé?! Achteraf gezien ben ik ongelooflijk blij dat ik met WordFit ben begonnen en al zo veel mensen heb kunnen helpen hun doel te bereiken. Terug naar het online gebeuren rond WordFit. Ook al ben ik niet echt zo'n gedreven Twitteraar en weet ik daar persoonlijk minder goed mee te werken, maakte ik ook al snel een Twitter-account voor WordFit aan. Zelfs nog voor ik een Facebook-account had... In april 2010!  Het feit dat ik me zelf harder kan vinden in Facebook dan in Twitter valt ook af te leiden aan de cijfertjes. Op Facebook heeft WordFit ondertussen meer dan 18 000 likes waarmee het is uitgegroeid tot de grootste community in Vlaanderen rond je goed in je vel voelen, bruisen van energie en alle facetten die daar bij komen kijken. Op Twitter heb ik nog maar 165 volgers... Wat niet wegneemt dat ik ook daar interessante info deel. Ben jij een fervent Twitteraar? Volg me dan zeker maar op Twitter. HIER vind je m'n account. Als je iets lekkers hebt klaargemaakt om te eten, je bent gaan bewegen, je hebt even tijd genomen om tot rust te komen en te ontspannen of je hebt een inzicht qua mindset te delen dat bijdraagt tot je goed voelen en fit worden... Je mag me dit altijd laten weten op Twitter met de @fitheidscoach erbij. Dat mag je trouwens ook doen op Instagram hé. Daar deel ik dagelijks meerdere malen alles wat ik zelf klaarmaak om te eten. Meestal gezonde zaken.

Maar vermits één van de Basisregels uit het WordFit-voedingsplan, dat ik zelf ontwikkelde en waarmee ondertussen toch al enkele honderden Vlamingen gezond mee leerden eten, inhoudt dat je best 80% van al je maaltijden in een week zo gezond en gevarieerd mogelijk maakt maar daarnaast ook 20% ervan wel eens mag zondigen, post ik ook wel eens frietjes op vrijdag, pistolets en koffiekoeken op zondag... De boog kan niet altijd gespannen staan hé. Ik haalde hierboven het WordFit-voedingsplan al aan. Doordat de Facebookpagina waar ik dus sinds 2012 gratis tips en advies was beginnen posten serieuze proporties begon aan te nemen qua aantal likes, ik persoonlijk de missie heb om zoveel mogelijk mensen te willen helpen naar hun specifieke doel en ik ook effectief heel wat mensen via persoonlijke begeleiding hielp om dat doel te realiseren begon ik verder te denken. Ik ben geïnteresseerd in heel wat dingen naast het je goed in je vel voelen en alle aspecten die daar bij komen kijken. Geschiedenis, de menselijk psyche en andere culturen zijn er daar enkele van. Een andere interesse van mij is marketing. Op een dag, het moet rond de feestdagen in 2013 geweest zijn, las ik over online marketing en het verkopen van je kennis via het internet. Als snel was ik overtuigd van de ongekende mogelijkheden van het internet. Plots leek ook de energie en tijd die ik altijd had gestoken in het onderhouden van m'n Facebookpagina ergens voor te dienen en naar toe te leiden. Niet veel later (begin 2014) zat ik dan samen met Mathias (van PuntUit!) die tot dan alles regelde in verband met mijn website. Ik vroeg hem om een online platform te bouwen om daar alle info die ik tot dan had verzameld (ik lees heel veel wetenschappelijke artikels en probeer deze dan te herschrijven in makkelijk verstaanbare taal) en dus tot dan vooral via Facebook had verspreid te kunnen bundelen. Na het bij elkaar zoeken van enkele experts voegden we ook echt de daad bij het woord (of de ideeën). Zo ontstonden mijn online begeleidingsprogramma's. Daarmee was ik met WordFit de eerste in Vlaanderen. Ik ben dan gedurende het hele jaar 2014 verder aan het schrijven geslagen. Gelijk een bezetene! Tja, als ik me ergens insmijt... Ook nu schrijf ik af en toe wel eens een nieuw artikel maar het overgrote deel van alle info die ik deel via sociale media komt gewoon uit één van de online begeleidingsprogramma's. Maar ik blijf op zoek naar nieuwe dingen...

Zo hoorde ik een tijdje geleden van Periscope. Dat is een nieuw social media-kanaal dat ondertussen werd opgekocht door Twitter. En in tegenstelling tot dat laatste had ik wel direct een heel goed gevoel bij Periscope. Het is een app waarme je live kan broadcasten. Je kan dus, als je een goede internetverbinding hebt, eigenlijk gewoon je eigen TV maken. Ondanks het feit dat ik op You-Tube ook al een hele tijd een kanaal heb dat WordFit-tv noemt en ik het komende jaar daar nog enorm ga op inzetten, had ik dus ook direct een goed gevoel om Periscope te gaan gebruiken om al m'n kennis te delen met m'n medemens. Jij dus... Het enige minpuntje op dit moment vind ik persoonlijk nog dat Persiscope mijn oude gebruikersnaam van op Twitter overneemt. Op 30 april 2010 nam ik daarvoor @wordfit_belgium. Ok toegegeven, deze nam ik zonder er toen heel hard over na te denken. Toen had ik nog geen flauw benul van het feit dat ik meer dan vijf jaar later internetondernemer en hoofdzakelijk online fitheidscoach zou zijn... Ik had er toen totaaal geen ide van. Kan gebeuren... Enkele maanden geleden veranderde ik mijn gebruikersnaam voor Twitter tot @fitheidscoach. Wat volgens mij beter aansluit bij hetgene ik doe en ben (geworden). Maar tot op heden neemt Periscope die nog niet over! Dus als je zelf een Periscope-account aanmaakt, zoek dan naar WordFit en waarschijnlijk nog steeds @wordfit_belgium! In de toekomst ga ik daar real-life heel wat nuttige info megeven waarmee ook jij ongetwijfeld geholpen gaat zijn. Of je nu rugpijn wil aanpakken, je lichaam verstevigen, je loopprestaties wil verbeteren, gezond wil leren (en indien nodig gewicht verliezen) of je algemeen beter in je vel wil gaan voelen en wil bruisen van energie(= fit worden)... Ik denk echt dat Perisope de next big thing kan worden... Maak ook jij dus een account aan en volg je er WordFit?

We keep in touch!

Fitte groeten,

Fré Heylen, ook uw fitheidscoach 

Volg mij en WordFit dus op:

Waarvoor dank!!

Op welke sociale media ben jij zo al actief?? Laat het me hieronder even weten!

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

 



 

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar