Hey WordFit'er,

Ik weet niet of je WordFit al volgt op Instagram? Indien niet, stel ik voor om dit toch te gaan doen. Je krijgt er namelijk heel wat inspiratie mee om lekkere dingen te bereiden. Nog te vaak merk ik, als ik mensen begeleid om gezond te leren eten, dat het hen ontbreekt aan inspiratie. "Wat kan ik zo al klaarmaken?"

Als je WordFit volgt op Instagram krijg je dagelijks de dingen te zien die ik, Frédéric Heylen en ook uw fitheidscoach, zelf eet. Meestal gezond. Soms ook minder gezond. Eén van de Basisregels uit het WordFit-voedingsplan is namelijk de 80-20% regel. Die houdt in dat als je 80% van je hoofdmaaltijden per week gezond eet, je goed bezig bent. Dat komt neer op 17 van de 21 hoofdmaaltijden. En dit betekent dus ook dat je 4 maal wel eens minder gezond kan eten. 

In dit blogartikel wil ik je al enkele foto's meegeven die ik afgelopen periode postte op het Instagram-profiel van WordFit. Ik zet er ineens ook de tekstjes bij die ik erbij schreef. Hopelijk kan jou dit ook wat inspireren?!

Volg ons op instagram

Klik hir

'Hamburgers' van courgette, beetje honing, gerookte bacon met daarin een schijf geitenkaas. Dit afkruiden met peper en zout en dan aanbakken/grillen. Ideaal als bijgerecht!

Mijn DINNER van gisteren. Slaatje met onder andere geraspte rode biet en worteltjes, gestoomde boontjes, sojascheuten, zwarte olijven en wasabinootjes. Heerlijk!! Inspiratie voor lekkere en gezonde gerechten? Check zeker even deze link!

Mmm... Een heerlijke curry. Wat ajuin en look aanbakken, dan de fijngesneden kipfilets bij ik de wok en dan groentjes naar smaak en goesting toevoegen. Ik ging voor  courgette, sojascheuten, paprika, wortelen en erwtjes. Dan kokosroom, een kippenbouillonblokje en heel wat currypoeder. Op het einde deed ik er dan nog wat stukjes ananas bovenop. Heerlijk!!

Mijn, Fré Heylen (ook uw #fitheidscoach) DINNER van gisteren. Aangestoofde worteltjes met ajuin en een lepel pindakaas. Daarbij een stuk steak met een korstje van lijnzaad. Hoe bereiden? Gewoon je stuk vlees in een schaaltje gevuld met lijnzaad leggen, de zaadjes blijven eraan kleven en dan bakken. In kokosvet bijvoorbeeld. Erbij deed ik nog wat sojasaus. Deze combinatie zie je vaak bij een tonijnsteak... Maar ik dacht: "Waarom niet bij een gewone steak?!" Het was heerlijk!!

Gisteren... 23 september. En dan nog buiten op ons terras frietjes kunnen eten. Luxe, neen? En ja, het merendeel van de tijd eet ik gezond. Omdat dit mij de energie geeft om me goed in m'n vel te voelen. Nog vele mensen beseffen niet dat als je 'rommel in je lijf kapt, je je onmogelijk goed kan voelen'. Laat staan dat je gaat #bruisenvanenergie... Maar zo af en toe een goed frietje smaakt toch wel heerlijk hoor. Vind ik hé! Wat denk jij ervan?

Mijn ONTBIJT van gisteren. Bereid in de WordFit-keuken. Afgelopen half jaar hebben wij hard gewerkt aan een WordFit-(opname)-studio waar ook een keuken in staat. Je heb op Facebook misschien al filmpjes zien verschijnen?! Indien niet, neem dan zeker maar eens een kijkje. Ok, we zijn nog wat aan het experimenteren maar er zit wel een groot video-project aan te komen... Keep you posted ;-) Maar sowieso is het wel eens de moeite om de Facebookpagina van WordFit te liken. Met meer dan 20 000 volgers niet voor niets de grootste online FIT-community van Vlaanderen.  Het kommetje kreeg ik trouwens van Nora Nuyts die in Duffel haar eigen keramiekstudio heeft. Indien het jou wat lijkt om een cursus pottenbakken te volgen of je bent op zoek naar handgemaakt servies? Eén adres: Nora Nuyts Keramiek Studio!

Volg ons op facebook

Klik hier

Gisteren groenten gaan halen in een biologisch tuinbouwbedrijf in de buurt, 't Meulenhuys in Bouwel. Met de fiets. Zaaaalig... Geluk zit em vaak echt in kleine dingen hé! Via deze link lees je tips om meer te genieten van de kleine dingen in het leven.

Mijn LUNCH van gisteren. Slaatje met verse vijgen, geitenkaas en zoute noten. Njam jam... Ik opteerde ook voor, misschien niet voor de hand liggende, groenten zoals koolrabi en venkel. Dit leverde zo'n smaakexplosie op dat het eigenlijk niet nodig was om er een olie of dressing op te doen. Toppertje!! Wil jij gezond leren eten? Stap per stap je huidige gewoontes aanpassen? Dat kan met het WordFit-voedingsplan. Meer info daarover vind je HIER.

Zondag... Dan eten wij meestal pistolets. Gewoon, omdat we daar wel eens van kunnen genieten. Voor de rest eten wij, mijn @fittemeid en ik (Fré Heylen en ook uw #fitheidscoach ;-) ), niet echt super veel brood. Af en toe... En neen, niet per se omdat het ongezond is of een dikmaker zou zijn. Zoals zo vaak wel wordt beweerd...  Maar hoe zalig was het niet om op deze 25e september gewoon nog buiten kunnen eten. Genieten... Sebiet ons bedje in. Het gaat weer goed doen... Vergeet niet, zoals ik vanavond op Facebook postte, dat rust super belangrijk is als je wil #bruisenvanenergie en je #goedinjevel wil voelen. Volg jij WordFit trouwens al op Facebook? Neen? Klik dan zeker even HIER. Met meer dan 20 000 volgers vormt WordFit de grootste online FIT-community van Vlaanderen... Liken zou ik zeggen en... slaapwel!

Gisteren avond mijn schoonbroer zijn B-day gaan vieren. En hij kan nog zelf lekker koken ook...  Zeewolf klaargemaakt in de oven (hoe je dit doet ontdek je via de link in m'n bio!) met een krielaardappeltje en wat gemengde groentjes uit de wok. En hij ging voor mss niet voor de hand liggende groenten. Zo heb ik het graag! Groene asperges tot daar toe maar ook voor raapjes en romanesco (groene torentjesbloemkool). Erbij een mousselinesausje... Toppie hoor!! HIER ontdek je trouwens hoe vis garen in de oven altijd lukt!

Gisteren nog snel koekjes van banaan en havermout gebakken. Via deze link vind je het recept! Al deed ik er nu nog 2 lepels yoghurt bij en enkele cacaonibs bovenop. Ideaal als tussendoortje...

Als je de overschot van de Chinees meekrijgt van je schoonouders... Wel makkelijk moet ik zeggen. Zo eens geen eten 'moeten' maken. En dan wetende dat vele mensen die ik begeleid naar een gezonder eetpatroon meerdere malen per week afhaalmaaltijden eten... Daarom: lees via deze link over het belang van 'mealprep'!

Mijn DINNER van gisteren. Slaatje met overschotjes van in het weekend. Nog enkele schelletjes gerookte kalkoenfilet en wat Indische salade van bij de slager. Met oa witte kool en rozijntjes. Voor de rest tomaten, sla, paprika, wortel en mozzarella. Allemaal natuurlijke producten. Dat is één van de Basisprincipes van het WordFit-voedingsplan. Daarover vind je via deze link meer info. Honderden Vlamingen leerden al stap per stap gezond eten met dit online coachingstraject van WordFit! Ziezo, ik hoop je via deze gerechtjes weeral te hebben geïnspireerd om het meerendeel van de tijd gezond te eten?! Is je interesse gewekt om meer van dit te zien? Volg dan zeker WordFit op Instagram onder de naam @iedereenfit. Want dat blijft het doel van WordFit hé: iedereen zich gezond, energiek en dus fit laten voelen!!

Indien je vragen hebt of graag een reactie achterlaat... Dit kan steeds onderaan deze pagina.

Tot snel!

 

Fittte groeten,

Frédéric Heylen (ook uw fitheidscoach)

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar