Hey WordFit'er,

 

Waarom ben ik resoluut  tegen 'diëten'?

Diëten insinueert dat je tijdens een bepaalde periode een extra inspanning doet om minder te eten. Of juist dingen extra gaat eten zoals bij een proteïnedieet waarbij je ineens extra eiwitten gaat opnemen. Dit werkt dus niet! Waarom zou je in godsnaam een bepaalde periode proberen gewicht te verliezen als je weet dat die verloren kilo's er gewoon terug bijkomen als je terug 'normaal' eet? Het zo gekende jojo-effect...

In principe is afvallen gemakkelijk. Het is niet meer of minder dan het principe van de energiebalans respecteren. Want wat men wel eens zegt 'Elk pondje gaat door het mondje' klopt eigenlijk wel. Als je gedurende een langere periode meer energie (of calorieën, dat is hetzelfde) gaat verbuiken dan je opneemt, dan val je af. Dat is die theorie van de energiebalans. Ofwel ga je dus minder eten ofwel ga je meer bewegen. Zo 'simpel' is het. HIER kan je, in een artikel dat ik schreef, meer lezen over die energiebalans.

Een echt en gezond 'dieet' is dus eigenlijk een soort van levensstijl waarbij je rekening houdt met bepaalde, vaak simpele, dingen. Het zijn enkele gewoontes die je je eigen moet maken. Maar lijkt het jou ook niet geweldig om gewoon een bepaalde levensstijl te leiden die nooit eindigt? Gewoon omdat je je veel beter in je vel voelt door de manier waarop je leeft en je daardoor nooit nog anders wil... Ja toch?

Makkelijker gezegd dan gedaan?

  • Nogmaals, als je blijvend een bepaalde manier van eten wil aannemen, is het belangrijk stil te staan bij je gewoontes. Nadenken over de redenen waarom je eet en dus enkel te eten als je ook echt honger hebt! Ok, uit gezelligheid kan je ook wel eens eten. Maar als je te veel eet omdat je je verveelt

  • Je moet je lichaam ook de tijd gunnen om zich te kunnen aanpassen aan gezondheidseffecten op lange termijn. Daarom is het heel belangrijk om dit stap per stap aangereikt te krijgen. 


Diëten zou dus geen inspanning mogen zijn. Zo zou het voor je toch niet mogen aanvoelen. Je gaat gewoon veel bewuster omgaan met wat en waarom je eet. Punt. Je wil na een tijdje niet meer anders... Gewoon omdat je meer energie krijgt door hetgene je eet. Als de 'voedingwijze die je volgt' aanvoelt als een inspanning, houd je het toch niet vol.

Ook moet je er niet per se vanuit gaan dat je minder moet eten (al is jezelf overeten wel één van de meest ongezonde dingen die er bestaan!) Vaak is anders eten is de boodschap! Gezond eten... En GEVARIEERD!! Ik bedoel daarmee dat je gewoon zoveel mogelijk zou moeten proberen af te wisselen in hetgene je eet en met niets overdrijft. Eens wat chocolade eten bijvoorbeeld... Kan eens geen kwaad hoor. Maar zoals met alles: alles met mate! 

 

 

 

Wil jij ook de 'klik' maken naar die gezonde levensstijl? WordFit helpt je hierbij met de uniek uitgewerkte online coachingsprogramma's. HIER kan je trouwens 6 zaken lezen die van je online begeleiding gegarandeerd een succes maken...

Wil je enkel leren hoe je gezond kan eten? Blijvend! Voor de rest van je leven? En door meer te eten waarvoor je lichaam gemaakt is om te gaan bruisen van energie? Dan is het WordFit voedingsplan iets voor je.

Wil je nog een stap verder gaan en echt de WordFit-levensstijl aangeleerd krijgen? Dan is inschrijven voor het Voel je goed in je Vel-programma jouw oplossing! In de 6 maanden begeleiding via online coaching krijg je stap per stap dingen aangereikt waardoor je een gezondere en energiekere levensstijl eigen kan maken. 

 

Mijn doel bereiken met

ONLINE COACHING ???

 

Lees HIER dus meer over de online begeleidingsprogramma's die ik ook speciaal voor jou ontwikkelde. Uiteindelijk blijft mijn doel om zoveel mogelijk mensen te inspireren en te helpen om zich goed in hun vel te voelen. Zou het geen ideale wereld zijn als iedereen zich goed in z'n vel gaat voelen en bruist van energie? Kortom, zich FIT voelt... Mijn Instagram-profiel (waarop ik dagelijks foto's post van alles wat ik eet) heet niet voor niets IEDEREENFIT hé ;-). Dat is de uitdaging... Voor minder ga ik niet ;-)

 

 

Ik hoop echt uit de grond van m'n hart dat ook je goed in je vel mag voelen!! Want evident is dat natuurlijk niet... Maar weet: 'Waar een wil is, is een weg!' Komt goed, als jij het wil tenminste...

Heb je nog een vraag voor me? Je mag me altijd een mailtje sturen naar fre@wordfit.be. Ik beantwoord ze met veel plezier!

 

Tot binnenkort!

 

Fitte groeten,

Frédéric Heylen

(oprichter WordFit.be en uw fitheidscoach)

 

Lees ook:

 

Deze 6 dingen maken van jouw

ONLINE COACHING

GEGARANDEERD een SUCCES!!

Ontdek ze HIER