Recept Spaanse tortilla WordFit

Hey hey,

 

Je kent het ongetwijfeld... Een Spaanse tortilla.

Men noemt dit ook wel eens 'Tortila de patatas'.

Als je al eens ergens tapas hebt gegeten was de kans groot dat er een stukje van zo'n tortilla bij was.

 

Zo'n Spaanse tortilla is eigenlijk een mix van een omelet en gebakken aardappelen.

Beide zijn lekker en voedzaam.

Het resultaat, als je ze mixt, kan dus niet anders dan goed zijn.

Toch?

 

 

 

Lekker en voedzaam bijgerechtje...

 

Naast het feit dat het makkelijk is om klaar te maken heb je ook niet veel ingrediënten nodig.

 

 

Hoe bereid je nu zo'n Spaanse tortilla?

Recept Spaanse tortilla WordFit

45 minuten

4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten

 

  • ongeveer 4 gemiddeld grote (vastkokende) aardappelen 

  • 4 eieren 

  • 1 ajuin

  • 1 teentje look

  • scheutje melk

  • peper en zout

  • wat paprikapoeder (of als je van pikant houdt, chilipoeder)

  • olijfolie

  • optioneel: spekjes, chorizo, courgette, paprika, geraspte kaas, ...

 

Bereiding

 

  • Kook de aardappelen beetgaar.

  • Laat ze afkoelen en snij ze in stukjes van ongeveer een centimeter doorsnede.

  • Snij de ajuin fijn. 

  • Plet het teentje look.

  • Stoof de aardappelen, ajuin en look (en eventueel andere dingen) aan in een kleine pan (diameter ongeveer 20 cm)

  • Klop de eieren en voeg hieraan een scheutje melk toe.
     
  • Giet dit mengsel bij de aangestoofde ingrediënten. 

  • Voeg eventueel nog wat gerapste kaas toe.

  • Laat dit alles samen rustig bakken op 'n laag vuurtje. Ongeveer 10 minuten per kant.
     

 

 

 

 


Kan ook bereid worden in de oven...



Soms kan het toch wel een beetje een gestuntel zijn om de tortilla netjes omgedraaid te krijgen in de pan...

 

Hier is een oplossing voor. Je kan de tortilla namelijk ook in een bakvorm in de oven (voorverwarmd op 180°) laten gaar worden.

Alleen bak je dan op voorhand best de aardappelen al even aan.

 

 

 

Lekkere LUNCH-recepten

Ontvang je gratis versie van het E-book "Lekkere LUNCH-recepten".

 

 

Heerlijk bij een slaatje...

Spaanse tortilla met slaatje

 

Of het nu een goed idee is om enkel en alleen een stuk van zo'n Spaanse tortilla te eten als een volwaardige maaltijd... 

Dat is maar de vraag.

 

Sowieso is het aangeraden om 2 van je 3 hoofdmaaltijden voornamelijk (de helft tot 3/4 van je bord) uit groenten te laten bestaan.

Zoals je op de afbeelding ziet is een stukje tortilla dan eerder een onderdeel van een maaltijd met veel onbewerkte en natuurlijke producten.

En dat gaat je sowieso op weg helpen om gezonder, energieker en dus fitter door het leven te gaan!

 

 

 

 

Ook interessant...

 

 

Op zoek naar meer recepten?

Neem hier een kijkje

 

 

40 tips voor een gezond en energiek leven

Ontvang je gratis versie van het E-book "40 tips voor een gezond en energiek leven".