elke soort bewegen is een voordeel WordFit.be

Hey WordFit'er,

 

Natuurlijk is het goed om regelmatig je hartslag even omhoog te 'jagen' en dit dus even aan een stevig tempo te bewegen. Dit heeft tal van voordelen voor je gezondheid. Zo gaat je hart sneller moeten slaan om zuurstofrijk bloed naar de spieren in werking te krijgen. Deze ciculatie van je bloed gaat er onder meer voor zorgen dat afvalstoffen die aanwezig zijn in je lichaam sneller worden afgevoerd. Eigenlijk een natuurlijke vorm van 'detoxen'...

Uiteraard zijn er nog andere voordelen van regelmatig bewegen.

Maar ik wil het vandaag met jou even hebben over het evenwicht tussen wat je verbuikt en wat je opneemt. Tussen de calorieën die je verbrandt door te bewegen en de calorieën die je binnen krijgt door te eten. De zogenaamde energiebalans.

Daarover heb ik het ook in volgende video:

Ik nam deze video op op zaterdag. Dan probeer ik normaal 's morgens, voor ik mensen begin te trainen/coachen, een toertje te gaan lopen. Maar de ochtend van deze opname hadden ze net houten balken gebracht om de houten muur die wij, mijn schoonvader en ik, buiten hadden gemaakt ook binnen te kunnen doortrekken.

Dus moesten die balken naar achter worden gedragen. Om er een extra pittige 'workout' van te maken liep ik, zoals je net kon zien in de video, elke keer terug. En zo had ik uiteindelijk toch een training afgewerkt... Wat niet slecht was gezien het feit dat ik de avond ervoor, op vrijdagavond, frietjes had gegeten. Belangrijk te beseffen is dat indien je gezonder en fitter wil worden je best niet te lang achter elkaar neerzit. Wij als mens zijn eigenlijk niet gemaakt om te zitten. Elke extra vorm van bewegen en dus niet zitten heeft al een positieve invloed op je gezondheid.

In dit kader kan het zeker ook interessant zijn om deze 2 artikels door te nemen:

 

Je mag me altijd even laten weten wat jij in je dagdagelijkse leven doet om wat meer te bewegen. Gewoon HIER even laten weten via onze contactpagina. Ik ben benieuwd... 

 

Fitte groeten,

Frédéric Heylen (ook uw fitheidscoach ;-) )

 

 

 

Ook interessant...

Test CTA met afbeelding

Abonneer je op m'n podcast-kanaal

Goed in je Vel-podcast
Cover Fit zonder fitness Boek Fré Heylen van WordFit

  

Laat je verrassen en geef jouw leven een positieve boost.

 

Bestel hier je exemplaar