Boekweitpannenkoeken maken

 

Hey Wordfit'er,

 

In het WordFit-voedingsplan, waarmee ondertusen al meer dan 1000 mensen hun voedingspatroon leerden aanpassen, raden we mensen aan om op een bepaalde manier te ontbijten.

Namelijk, met zowel koolhydraten voor de energie maar ook met eiwitten en/of vetten om een voldaan gevoel te hebben.

Maar daarnaast is in datzelfde WordFit-voedingsplan één van de 7 Basisregels om zoveel mogelijk te variëren met de dingen die je eet. Afwisseling is dus heel belangrijk... Op ons Instagram-profiel zie je dagelijks op welke manier Fré Heylen (oprichter WordFit) meestal ontbijt. Je ziet er hieronder enkele foto's van afgebeeld.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat variëren zo belangrijk is, is het wel een goed idee om af en toe eens iets anders uit te proberen...

Zo kan je bijvoorbeeld ook wel eens boekweitpannenkoeken maken als ontbijt. Al kunnen ze ook perfect op een ander moment van de dag...

 

Hierbij geven we je het recept mee.

Laat het smaken!

 

Dit recept is voor 6 tot 9 boekweitpannekoeken. Afhankelijk hoe dik je ze maakt...

 

Wat heb je nodig?

 • 3 eieren
 • 1 tas boekweitmeel
 • 2 tassen melk (Varieer ook hierin! Neem eens plantaardige melk zoals rijst-, amandel- of sojamelk.)
 • snuifje zout
 • kokosolie (of olijfolie) om in te bakken
 • enkele appels
 • gedroogde cranberries

 

Lekker (maar niet noodzakelijk) is als je appelschijfjes en (gedroogde) cranberries in de pannenkoeken verwerkt.

 


 

Hoe klaarmaken?

 • Voeg het boekweitmeel, de plantaardige melk, de eieren en het snuifje zout samen in een grote kom. Klop dit rustig op tot een luchtig beslag.Best is dat als je het beslag hebt gemaakt je dit een tijdje laat rusten. Zo wordt het beslag iets steviger en elastischer. TIP: maak je beslag ’s avonds, zet het afgedekt in de ijskast zodat je ’s morgens direct kan beginnen bakken. • Terwijl je het beslag even laat rusten snij je de appels in dunne schijfjes. Hoe dunner je ze snijd hoe gemakkelijk het is om ze te bakken en vooral… om ze om te draaien.

 • Warm de pan op, op een middelmatig vuur. Doe wat olie in de pan en leg er enkele appelschijfjes in zodat deze al wat kunnen aanbakken.   Schep daarna een soeplepel beslag in de pan. Om de appelschijfjes goed in de pannenkoek te houden gebruik je best iets meer beslag dan voor een gewone pannenkoek.  Zo worden de pannenkoeken ook iets hartiger.  Verdeel direct de cranberries in het nog natte pannenkoekenbeslag, zodat deze in het beslag blijven kleven. Belangrijk bij het omdraaien van de pannenkoek… • Laat de onderkant even aanbakken totdat de bovenkant is 'droog' geworden. Indien je een redelijk ervaren pannenkoeken-bakker bent kan je de pannenkoek al zwevend proberen omdraaien. Een andere optie is om de pannenkoek proberen om met een grote spatel omdraaien of je kan ze met behulp van een groot bord of deksel. De cranberries smelten door de temperatuur in de pannekoek… Heerlijk! Wel opletten dat je deze kant niet te lang laat aanbakken zodat de cranberries niet aanbranden.

Klaar!
Nu smullen maar...

De pannenkoeken zijn gemakkelijk zo te eten maar als je wil kan je natuurlijk ook altijd een zoetstof toevoegen. Honing, agavesiroop, ...

 

Laat ze smaken!!

 

Fitte groeten,

Frédéric Heylen, uw fitheidscoach

 

Lees ook:

 

 

 

 

40 tips voor een gezond en energiek leven

Ontvang je gratis versie van het E-book "40 tips voor een gezond en energiek leven".

 

 

Ook interessant...